• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevski sud blokirao rad BHRT

Opštinski sud u Sarajevu vratio je BHRT papire koji su potrebni za deponovanje potpisa vršioca dužnosti generalnog direktora BHRT-a Jakše Jurjevića...

 Sarajevski sud blokirao rad BHRT Izvor: MONDO

"Zbog vraćanja ovih papira apsolutno su blokirali rad ove medijske kuće", izjavila je član UO BHRT-a Marija Putica.

Obrazloženje Opštinskog suda je da neće deponovati Jurjevićev potpis, jer se pred Sudom BiH vodi postupak po tužbi bivšeg generalnog direktora BHRT-a Mehmeda Agovića.

"Opštinski sud u Sarajevu doveo nas je u bezizlaznu situaciju gdje imamo vršioca dužnosti kome je istekao zakonski rok od 60 dana obavljanja funkcije, a Sud BiH nam je u ranijoj privremenoj mjeri izdao nalog da obustavimo konkurs za izbor novog direktora, što smo morali učiniti - rekla je Putica, prenosi "Glas Srpske" u sutrašnjem broju.

Ona tvrdi da su Opštinski sud u Sarajevu i Sud BiH "dobro uvezani i informisani".

"Sud BiH nijednim aktom nije rekao da Agovića vratimo na mjesto generalnog direktora, ali nas pritiscima primorava da to sami uradimo. Ako Sud BiH smatra da Agovića trebamo vratiti na mjesto generalnog direktora neka oni stave svoj potpis ispod toga, a ne znam ko bi imao hrabrosti da to učini poslije katastrofalnog revizorskog izvještaja o radu BHRT-a" - izjavila je Putica.

Ona je dodala da su dešavanja u vezi s direktorom BHRT-a su čisto političko pitanje kojim se moraju baviti državne institucije, kao što je Ministarstvo pravde BiH, Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH, te parlament BiH.

Predsjednik UO BHRT-a Nikola Deretić rekao je da će se konsultovati sa pravnim zastupnicima te da će kolegijumu Parlamenta BiH uputiti dopis o dešavanjima u vezi sa BHRT-om.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE