• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska za poštovanje dogovora

RS će u punom kapacitetu podržati dogovor iz Odžaka - izjavio je predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik.

 Dodik: Srpska za poštovanje dogovora Izvor: MONDO

"RS će potpuno podržati dogovor iz Odžaka u vezi sa državnom imovinom, regulisanjem statusa Brčkog i popisom stanovništva" - izjavio je Dodik i dodao da je Srpska spremna da u punom kapacitetu krene u razgovore o ustavnim reformama.

Lider SNSD-a pozdravio je i odluku Savjeta ministara BiH da pokrene proceduru kako bi se dogovoreno u Odžaku počelo sprovoditi kroz institucije BiH.

"Time RS po ko zna koji put potvrđuje svoju evropsku opredijeljenost, cijeneći da je to najbolji način za što brže evroatlantske integracije. RS čvrsto stoji pri tim stavovima, jer je to jedini način da se BiH približi Evropskoj uniji", izjavio je za "Nezavisne novine" Dodik, koji predvodi delegaciju SNSD-a na dvodnevnom sastanku Vijeća Socijalističke internacionale u Meksiku.

Tema sastanka Vijeća Socijalističke internacionale, na kome učestvuje delegacija SNSD-a, jeste "Globalni socijaldemokratski odgovor na svjetsku finansijsku krizu". Na sastanku, čiji je domaćin guverner države Najarit Nej Gonzales Sančez, diskutovaće se o ključnoj ulozi vlasti i regulatornih mreža u obezbjeđivanju samoodržive i globalno pravedne ekonomije.

Lider SNSD-a Milorad Dodik, lider SDA Sulejman Tihić i lider HDZ-a BiH Dragan Čović dogovorili su 8. novembra u Odžaku principe izmjene Ustava BiH, popis stanovništva, rješavanje statusa distrikta Brčko, podjelu državne imovine i podržali stavove Fiskalnog savjeta o okvirnom budžetu BiH. Zaključili su i da će naknadno razgovarati o rekonstrukciji Savjeta ministara BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE