• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurkulas: Dogovor lidera jedini izlaz

Kurkulas smatra da je dogovor trojice političkih lidera iz Odžaka pravi način na koji vlasti u BiH treba da rade.

 Kurkulas: Dogovor lidera jedini izlaz Izvor: MONDO

Šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kurkulas smatra da je dogovor trojice političkih lidera iz Odžaka pravi način na koji vlasti u BiH treba da rade, tim prije jer će, kako je naglasio, takve korake međunarodna zajednica i Savjet za implementaciju mira /PIK/ sigurno pozdraviti.

"Nema drugog izlaza osim dogovora domaćih lidera i konsenzusa. Ono što je dogovoreno između tri lidera, na tragu je reformi koje se traže od BiH" - istakao je Kurkulas.

Prema njegovim riječima, rješenja pitanja ustavne reforme, državne imovine i popisa u BiH ne mogu biti nametnuta, njih moraju pronaći domaći političari.

On je ponovio da EU podržava rad visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka i da stoji iza ciljeva i uslova za zatvaranje OHR-a.

Kurkulas je potvrdio da u BiH postoji određeni otpor u vezi sa provođenjem dogovora koji su postigli lideri SDA Sulejman Tihić, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović.

"Postoji određeni otpor, i to poprilično tvrd. Nisma siguran ni da bi snažna podrška PIK-a takav stav kod nekih promijenila, ali vidjećemo", rekao je za "Dnevni avaz" Kurkulas, koji će prisustvovati predstojećoj sjednici PIK-a u Briselu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE