• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome Vlada RS smanjuje plate?

Smanjenje plata budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj od 10 odsto odnosi se na one čiji je lični dohodak 2.000 KM i više.

 Kome Vlada RS smanjuje plate? Izvor: MONDO

Potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović je nakon razgovora sa predstavnicima Saveza sindikata RS rekao da je Vlada zakonom predvidjela rast plata zaposlenim u osnovnom i srednjem obrazovanju i to za pet odsto od 1. septembra 2009.godine.

"Danas je dogovoreno da u narednih sedam do 10 dana bude održan još jedan sastanak sa predstavnicima sindikata kako bi zajedno pokušali da se dogovore i analiziraju zaključke Vlade RS", rekao je Kasipović.

On je precizirao da Nacrtom budžeta nije predviđeno povećanje plata u 2009.godini.
"Neophodno je napraviti program štednje u narednoj godini, a ušteđena sredstva biće usmjerena na socijalne programe", rekao je Kasipović i dodao da je 2009. godinu Vlada proglasila godinom štednje.

Potpredsjednik Saveza sindikata RS Duško Jandrić potvrdio je da će se smanjenje plata od 10 odsto odnositi na one čija su lična primanja 2.000 i više KM. Jandrić je naglasio da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Vlade precizirano da nema ni povećanja plata.

On je dodao da na današnjem sastanku nije postignut bilo kakav dogovor, najavljujući naredne razgovore sa predstavnicima Vlade za sedam do deset dana.

Današnjem sastanku, osim Kasipovića, prisustvovali su ministar finansija Aleksandar Džombić, ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, ministar pravde Džerard Selman i lokalne uprave i samouprave Zoran Lipovac. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE