• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Press RS: "Raketaš" se kaje što je ranio taštu

Miljić je uhapšen u ponedjeljak oko tri časa ujutro pošto je teško ranio Nadu Đekić (46), majku svoje bivše djevojke Danijele Vasić (18)

 Press RS: "Raketaš" se kaje što je ranio taštu Izvor: MONDO

Miroslav Miljić (25) iz Ritešića kod Doboja, koji je ručnim bacačem „zolja" pokušao da ubije bivšu taštu Nadu Đekić, pre nego što je krenuo u krvavi pohod popio je pola litra rakije šljivovice. Naknadnom analizom biće tačno utvrđeno koliko je Miljić imao alkohola u krvi, saznaje Press RS u CJB-u Doboj.

Izvor Pressa RS blizak istrazi kaže da je Miljić u razgovoru s inspektorima priznao zločin i tom prilikom naveo da je prije ispaljivanja „zolje" popio pola litra rakije. Poslije kriminalističke obrade, Miljić je podvrgnut i ljekarskom pregledu. Odveden je na psihijatrijsko posmatranje, gdje je rekao da se kaje za djelo koje je počinio.

"Policija ga je dovela na kontrolni pregled i prvo je djelovao izbezumljeno. Nekoliko minuta nije progovorio nijednu riječ, a potom kao da je tek tada postao svjestan šta je učinio, briznuo je u nekontrolisan plač! Plakao je i kukao nekoliko minuta i jednostavno nije mogao da se kontroliše", kaže odlično obaviješteni izvor Pressa RS.

Kako upotreba protivoklopnog naoružanja u porodičnim sukobima nije čest slučaj, psihijatri pretpostavljaju da Miljić već sada može da osjeća veliku grižu savjesti i to bi mogao da bude jedan od razloga koji ga je doveo do svojevrsnog emotivnog sloma, koji je iskazao kroz plač i neobično visok stepen kajanja.

Dežurni okružni tužilac u Doboju Goran Rubil potvrdio je za Press RS da je Miljić juče saslušan i da je poslije toga Okružnom sudu u Doboju stavljen predlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

"Miroslav Miljić tereti se za krivično djelo pokušaj teškog ubistva Nade Đekić i za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija. Nakon hapšenja, policija je pretresla njegovu kuću u Ritešiću kod Doboja i tom prilikom pronađena je velika količina nelegalnog oružja za koje Miljić nije imao dozvolu, niti je smio da ga posjeduje.

Oružje je uz potvrdu oduzeto - rekao je za Press RS okružni tužilac Goran Rubil. On nije mogao da precizira da li je Miljić prilikom saslušanja priznao izvršenje djela niti je mogao da kaže na koji način je osumnjičeni iznio svoju odbranu.

Miljić je predat u nadležnost Okružnog suda u Doboju koje će odlučiti o predloženom pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, ali i zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Podsjetimo, Miljić je uhapšen u ponedjeljak oko tri časa ujutro pošto je teško ranio Nadu Đekić (46), majku svoje bivše nevjenčane supruge Danijele Vasić (18), na čiju kuću je ispalio projektil iz ručnog raketnog bacača "zolja".

Nakon toga Miljić je otišao kući po automatsku pušku i onda se vratio u Nadinu kuću, ušao u kuhinju u kojoj su se u tom trenutku nalazile Nada, njen nevjenčani suprug Bogdan Starčević i njena ćerka Danijela i nasumice pucao po zidovima, ali, srećom, nikoga nije ubio.

Pomahnitalog Miljića nekim čudom savladali su Bogdan i Danijela, koji su ga zadržali do dolaska patrole policije. Inače, Danijela je ranije bila u ljubavnoj vezi s Miljićem, s kojim je čak i nevjenčano živjela jedno vrijeme, ali ga je napustila zbog, kako kaže, njegove pretjerane ljubomore. Motiv ovog zločina najverovatnije je rastanak s Danijelom, za šta je Miljić najviše krivio njenu majku.

Šef opšte hirurgije u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju dr Predrag Lazić rekao je juče da je stanje Bogdana i Nade nepromenjeno.

"Ortopedi su juče obavili još neke intervencije na povrijeđenoj ruci Nade Đekić i njeno stanje je nepromijenjeno. Ona je i dalje u velikom šoku i u bolnici će ostati do daljeg. Bogdan je lakše povrijeđen i trebalo je juče da bude pušten na kućno liječenje, međutim, odlučili smo da je bolje da ostane još koji dan u bolnici kako bi bio uz Nadu ", rekao je Lazić. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE