• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: SDS-u potrebne promjene

"SDS će na političkoj sceni Republike Srpske imati status kakav u Srbiji imaju Šešeljevi radikali"

 Čavić: SDS-u  potrebne promjene Izvor: MONDO

Bivši predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Čavić izrazio je očekivanje da će se na Skupštini stranke, koja će biti održana 22. novembra u Doboju, glasati o povjerenju njenom sadašnjem lideru Mladenu Bosiću.

"Podrška Bosiću SDS vodi u stanje konstantne opozicije. To praktično znači da će SDS na političkoj sceni Republike Srpske imati status kakav u Srbiji imaju Šešeljevi radikali. U slučaju izglasavanja nepoverenja Bosiću, organi stranke moraju da odluče kojim putem će stranka krenuti dalje i izabrati svoje rukovodstvo", smatra Čavić.

Čavić tvrdi da se SDS nalazi u teškoj agoniji i da je za to najodgovorniji Bosić, i dodaje da je uvjeren da se ta situacija može prevazići na predstojećoj sjednici Skupštine.

"Očekujem da Skupština glasa o povjerenju predsjedniku stranke. Na prethodnoj sjednici usvojen je stav da će predsjednik stranke i rukovodstvo dati ostavku ako izborni rezultat bude loš. Istovjetni su i zaključci s posljednje sjednice Glavnog odbora", rekao je Čavić u intervjuu za "Preš RS".

On ističe da je "trenutno stanje neodrživo i traži ozbiljne promjene, ne samo u kadrovskom već i u smislu definisanja jasne političke platforme", koju SDS danas nema.

Čavić smatra da se veoma teško mogu pomiriti teške razlike unutar SDS-a, istakavši da se nada da će prevladati razum kod ljudi koji u ovoj stranci još prepoznaju jaku političku snagu.

Odgovarajući na pitanje da li je u slučaju amnestije Dragana Kalinića spreman da podrži njegov dolazak na čelo SDS-a, Čavić je rekao da Kalinić i svi ostali smijenjeni zvaničnici treba da se vrate u stranačke organe na demokratski način.

Čavić nije htio da se izjasni da li će napustiti SDS i osnovati svoju partiju u slučaju da Bosić ostane na čelu stranke. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE