• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Prištini protest protiv Banovog plana

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se u podne u centru Prištine gdje se održava protest "Da odbranimo suverenitet Kosova".

 U Prištini protest protiv Banovog plana Izvor: MONDO


Protest su organizovali pokret Samoopredeljenje i još tridesetak nevladinih organizacija, a uz podršku Alijanse za budućnost Kosova.

Demonstranti nose transprante među kojima donimira "Hoćemo u Evropu, nećemo da budemo pod Evropom" i uzvikuju parole podrške suverenitetu Kosova i protiv njegove podjele.

Demonstranti su ispred Nacionalne i univezitetske biblioteke formirali protestnu kolonu koja će se, prema planu, kretati ulicom Agima Ramadanija do Skupštine i Vlade Kosova, preko centralnog trga Majka Tereza do glavnog sjedišta UNMIK-a, odnosno Euleksa gdje će se organizatori obratiti okupljenima.

Cilj demonstracija je da se građani Kosova suprostave prijedlogu plana od šest tačaka generalnog sekretara UN-a Ban Ki Muna koji, kako su naveli organizatori, ispunjava uslove Beograda i ne dozvoljava razmještanje misije Eeleks na celoj teritoriji Kosova.

Protest se organizuje dan nakon što su zvaničnici Kosova odbacili plan Ban Ki Muna i predložili da se Euleks razmješta na osnovu Ustava Kosova i plana Martija Ahtisarija i shodno Akcionom planu koji je usvojila EU nekoliko dana uoči proglašenja nezavisnosti Kosova.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE