• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milovanović najvjerovatnije u RS

Željko Milovanović, osumnjičeni za ubistvo vlasnika hrvatskog nedjeljnika "Nacional" Ive Pukanića, najvjerovatnije se nalazi u Srpskoj!

 Milovanović najvjerovatnije u RS Izvor: MONDO

Prema riječima direktora policije RS, svi podaci s kojima sada raspolažu ukazuju na tu činjenicu.

"U ovom momentu teško je reći gdje se Milovanović tačno nalazi, jer da to znamo lišili bismo ga slobode istog dana. Ali, s obzirom na to da su raspisane potjernice i u Hrvatskoj i Srbiji, ali i na podatke s kojima raspolažemo, trebalo bi da se nalaziti na prostoru RS", rekao je Pena u intervjuu Srni.

On je kazao da policija RS i dalje pomaže policiji Hrvatske u rasvjetljavanju "slučaja Pukanić" i traga za njim na osnovu podataka koje dobija od građana i ostalih policijskih agencija u BiH.

Pena je naglasio da su sve reakcije policije RS, tokom akcije hapšenja Milovanovića u Doboju bile adekvatne i blagovremene, ne isključivši mogućnost dojave, ali ne iz MUP-a RS.

"Neosnovane su priče da su policajci iz Doboja dojavili Milovanoviću da se ide na hapšenje i pretres. Akciju je izvodila policija iz Banjaluke, sa kolegama iz Hrvatske. Dan prije pokušaja hapšenja u Banjaluci su bili i tužilac i šef za krvne delikte iz Hrvatske", naveo je Pena i dodao da je šef Kancelarije direktora hrvatske policije potvrdio da je policija RS brzo reagovala.

On je napomenuo da su prvi napisi o saučesnicima, Milovanoviću bili dovoljan znak da pobjegne.
Govoreći o "slučaju Vukelić", Pena je precizirao da je policija rasvijetlila tri krivična djela na štetu Vukelića, paljenje automobila i stana, te prijetnje i da su protiv određenih lica podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.
"To nismo javno prezentovali, jer po svaku cijenu pokušavamo da dođemo do izvršilaca odnosno naručilaca njegovog ubistva. Istraga je u toku, svaki dan razmjenjujemo podatke u vezi sa ovim slučajem, a tim koji je formiran samo za ovaj slučaj, radi zajedno sa kolegama iz FBI", podvukao je on.

Pena je dodao da su kolege iz FBI dostavile svoj izvještaj i da, bez obzira na njihovu tehnologiju i stručnost, nisu mnogo doprinijeli istrazi, utvrdivši vrstu eksploziva, ali ne i način aktiviranja, što je policija RS već znala.
Na pitanje da li su napisi hrvatskih medija o podršci premijera RS Milorada Dodika organizovanom kriminalu u Srpskoj, odnosno odbjeglom Milovanoviću pokušaji "prebacivanja loptice" sa vlastitih problema, Pena je odgovorio da ne može da komentariše događaje sa političkom pozadinom, dodavši da svi imaju problema sa orgnanizovanim kriminalom, koje ima svoje leglo u svim državama.
"Niko ne može `prebaciti lopticu` na nekog drugog i problem svake zemlje je kako će se organizovati i na koji način suprostaviti organizovanim oblicima kriminala", stav je Pene.

Direktor policije RS ocijenio je da je Evropa "malo selo" kada je organizovani kriminal u pitanju i njegovi oblici kao što su trgovina ljudima, droga.

"Trudimo se, zajedno sa policijama u okruženju, da zajedničkim naporima pokušamo da što više lanaca droge presječemo. U RS nije, kako se misli, narko-mafija uzela maha. Količina droge na nekom tržištu mjeri se po njenoj cijeni, a ona je u RS veoma visoka", naveo je Pena.

Prema njegovim riječima, pojedini izvještaji ukazuju na to da trgovci drogom zaobilaze prostor RS, jer je im je tu nesigurno, a najvažnije je njihov posao učiniti nesigurnim.

Govoreći o terorizmu, Pena je kazao da politika u BiH mora jasno da se odredi prema njemu, što znači da se moraju presjeći kanali, uzroci i uslovi koji pogoduju terorizmu.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE