• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Hapšenja zbog utaje poreza

Pripadnici Sipe uhapsili su danas u Sarajevu vlasnika tri ugostiteljska objekta zbog sumnje da je utajio PDV u iznosu od više stotina hiljada KM.

 Sarajevo: Hapšenja zbog utaje poreza Izvor: MONDO

Kako prenose federalni mediji u akciji koju su izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) i MUP-a Kantona Sarajevo uhapšen je Malčo Rovčanin, vlasnik jednog od najpopularnijih sarajevskih restorana `Vinoteka`, te ugostiteljskih objekata `Slatko ćoše` i `La gitara` zbog osnovane sumnje o utaji poreza na dodatnu vrijednost (PDV) u iznosu od više stotina hiljada KM.

Ne navodeći ime uhapšene osobe, šef Odjeljenja za organizovani i privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH Dru Engl rekao je na pres-konferenciji u sjedištu Uprave za indirektno oporezivanje da je u toku pretres spomenutih objekata i ispitivanje glavnih osumnjičenih.

On je rekao novinarima da istraga još traje, da osumnjičene ispituju i da se izuzima određena dokumentacija radi analiziranja. Do sada je nekoliko ljudi ispitano, a ne zna se koliko će biti osumnjičenih.

Engl je naglasio da zatvaranje restorana "Vinoteka", koji su posjećivali ugledni domaći i zvaničnici iz međunarodne zajednice, te članovi diplomatskog kora, predstavlja jasan signal da ne postoje objekti ili mete izvan dometa međunarodnih i domaćih tužilaca ili agencija za provođenje zakona.

"Tužilaštvo BiH, Uprava za indirektno oporezivanje i Sipa, takođe imaju punu saradnju sa partnerima u poreskim upravama FBiH s ciljem revizije direktnih poreskih obveznika za registrovane poslovne objekte ", naveo je Engl.

Portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević potvrdio je da će nakon analiziranja oduzete dokumentacije biti utvrđen tačan iznos utaje poreza na dodatnu vrijednost.

Današnju akciju podržala je i Policijska misija EU /Eupm/.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE