• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova stara vlast u Banjaluci

Skupština Grada Banjaluka izabrala je novo rukovostvo, a verifikovani su mandati za 31 odbornika.

 Nova stara vlast u Banjaluci Izvor: MONDO

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Banjaluka za predsjednika Skupštine grada izabran je Slobodan Gavranović, za potpredsjednika Zdravko Josipović, a za zamjenika gradonačelnika Banjaluke izabran je Jasmin Komić, svi iz SNSD-a.

Novoizabrano rukovodstvo gradskog parlamenta isto je kao i u prethodnom mandatu.

Danas su verifikovani mandati 31 odbornika, te imenovani vršioci dužnosti načelnika 11 odjeljenja u Administartivnoj službi grada, koji će vršiti dužnost do okončanja postupka izbora i konačnog imenovanja načelnika.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada izabrana je Ljilja Dabić.

Novoizabrano rukovodstvo, gradonačelnik Dragoljub Davidović i odbornici položili su danas zakletvu.

Predsjednik gradskog parlamenta Slobodan Gavranović najavio je da se prva radna sjednica Skupštine grada može očekivati za sedam do deset dana, a sjednica na kojoj će biti razmatran prijedlog budžeta Grada za narednu godinu početkom decembra.

"Naše ambicije su da u decembru obavimo javnu raspravu i da istog mjeseca Banjaluka dobije budžet i u narednu godinu uđe sa poznatim razvojnim programima i projektima", rekao je Gavranović.

On je istakao da svi u Skupštini grada imaju isti zadatak a to je da zajedno i demokratski rade u interesu građana Banjaluke.

"Svi oni koji su ušli u odborničke klupe preuzeli su ogromnu odgovornost pred građanima, koji će ih pažljivo pratiti naredne četiri godine", rekao je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović istakao je da Skupština grada Banjaluke od danas može da radi ono za šta je po zakonu ovlaštena.

"Na prvoj radnoj sjednici očekuje nas puno materijala zbog zastoja koji smo imali tokom pripreme za izbore i samih izbora", rekao je Davidović i dodavo da gradski parlament očekuje ubrzaniji tempo do kraja godine zbog donošenja budžeta i ostalih programa.

Kada je riječ o vršiocima dužnosti načelnika odjeljenja, Davidović je rekao da bi bilo potpuno besmisleno za naredna dva mjeseca vršiti neke promjene, dodajući da slijedi javni konkurs na koji se mogu javiti svi koji misle da mogu obavljati dužnost načelnika odjeljenja.

Skupštinu grada čini 15 odbornika SNSD-a, pet odbornika PDP-a, tri odbornika DNS-a, dva odbornika SP, dva odbornika SDS-a, dva odbornika NDS-a, jedan odbornik SRS RS i jedan odbornik - predstavnik nacionalnh manjina Zdravko Ružela iz reda pripadnika nacionalne manjine ukrajinskog naroda.

Skupštinsku većinu u novom sazivu Skupštine grada Banjaluka čine odbornici SNSD-a i DNS-a.

Većina ima 18 odbornika, 15 iz reda SNSD-a i tri iz reda DNS, a usaglašeni stav ovih političkih partija je da će ova skupštinska većina biti otvorena za potpunu saradnju sa svim odbornicima iz svih političkih partija u Skupštini grada.

Skupštinu grada Banjaluka u prethodnom sazivu činilo je 20 odbornika SNSD-a, pet odbornika SDS-a, tri odbornika PDP-a, dva odbornika SP i jedan odbornik DNS-a.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE