• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić uporedio Dodika sa Hitlerom

Haris Silajdžić indirektno je uporedio premijera RS Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom u intervjuu za špansku "La Vanguardiju".

 Silajdžić uporedio Dodika sa Hitlerom Izvor: MONDO

Kako prenosi "Večernji.ba", na pitanje novinara da li je moguć dogovor sa Dodikom, koga je katalonski list pogrešno prekrstio u "Mirolada", Silajdžić je uzvratio kontrapitanjem: " Da li je došlo do kompromisa između Hitlera i saveznika? Ako je genocid nešto dobro, onda bismo mogli da postignemo kompromis"!

U intervju objavljenom na osmoj strani, Silajdžić, koji je u Đironi kod Barselone primio posebnu novinarsku nagradu "LiberPress Catalunya 2008", optužio je Evropsku uniju za izdaju BiH.

Naslov intervjua glasi da je EU legalizovala etničko čišćenje u BiH izvučen je iz nekoliko Silajdžićevih rečenica u kojima govori, upravo ono što je poručio i ambasadorima zemalja članica Vijeća za implementaciju mira, kako je BiH gotovo pred raspadom zbog neodlučnosti međunarodne zajednice.

Osim toga, izjavio je da Rusija finansira otcjepljenje Republike Srpske, zbog čega je izričito za ostanak NATO-a u BiH.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je za "Večernji" da nije čuo za poslednju izjavu Silajdžića, ali da će ukoliko postoji, to da iznese na sjednici Vijeća za implementaciju mira u Briselu, upozorivši da se teško mogu voditi racionalni razgovori.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE