• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijava za "udruživanje" protiv RS

Dodik najavio da će Vlada RSpodnijeti krivičnu prijavu za zločinačko udruživanja protiv Srpske.

 Prijava za "udruživanje" protiv RS Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je da će Vlada RS početkom naredne sedmice podnijeti krivičnu prijavu za zločinačko udruživanja protiv Srpske, a u vezi nezakonitog postupka koje vodi Tužilaštvo BiH.

"Vidljivo je da iza svega stoji `politička ujdurma` iz Sarajeva koja je vjerovatno koordinisana sa nekim iz međunarodne zajednice. Tužilaštvo BiH je sistemski krenulo na RS po političkom nalogu iz struktura OHR ili nekih drugih struktura, želeći da u javnosti stvori dojam o istragama u Vladi, te u vezi izgradnje poslovne zgrade RTRS-a i nekih sfera biznisa koje su važne za Srpsku", rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Brisela.

Premijer RS je istakao da je vidljivo da je to dio političkog naloga, a ne pravni posao, o čemu je danas u Briselu obavijestio i pomoćnika američkog državnog sekretara Danijela Frida.

Dodik je rekao da je prenio Fridu da Tužilaštvo BiH vodi nezakonit postupak protiv institucija RS po političkom pritisku, koje je već viđeno u ranije periodu.

"Prenio sam Fridu da je za nas to neprihvatljivo ponašanje u kome se diže velika ujdurma, a poslije toga nema ništa. To samo služi za diskvalifikaciju. Tužilaštvo će morati da dokaže i pokaže zakonitost na Sudu, a mi nećemo odustati od dokazivanja da je to nezakonito postupanje", naglasio je Dodik.

On je istakao da će Vlada RS uvažiti odluku sudije, bez obzira što smatra da se radi o sudskoj realizaciji političkog pristiska, ali će na sudu tražiti odgovornost prema svima koji su uključeni u zločinački poduhvat protiv RS.

"Mi ćemo početkom iduće sedmice protiv svih lica koja su se pojavljivala u ovom procesu podnijeti krivičnu prijavu u skladu sa zakonom BiH za zločinačko udruživanje protiv RS, a riječ je o stranim tužiocima i sudiji koji je dao nalog, kao i nekim licima za koja znamo da su u svemu tome učestvovala", rekao je premijer RS.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE