• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Negativna retorika mora da stane!

Miroslav Lajčak izjavio je da u BiH konačno mora prestati negativna retorika.

 Negativna retorika mora da stane! Izvor: MONDO

Visoki predstavnik Miroslav Lajčak izjavio je da su članovi Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira poručili da u BiH konačno mora prestati negativna retorika, koja je pratila lokalne izbore.

Lajčak je rekao da politički lideri moraju da vode zemlju i podsjetio da je pozitrivna atmosfera, koja je nastala nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nadvladana negativnom retorikom, koja je pratila lokalne izbore u oktobru.

"Ono što smo poručili sada jeste da ta retorika mora da stane, jer to državu ne vodi nikuda. Očekujemo od političkih lidera da se fokusiraju na evropsku agendu, na pitanja koja su od velikog značaja za državu i ona oko kojih se svi slažu", rekao je Lajčak na konferenciji za novinare poslije sastanka članova Upravnog odbora PIK-a.

Govoreći o sporazumu, koji su u Prudu kod Odžaka 8. novembra postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Sulejman Tihić i HDZ-a BiH Dragan Čović, Lajčak je istakao da je taj dogovor koji se zasniva na kompromisu ojačao državu.

"Zaključci u deklaraciji koju su potpisala tri lidera političkih partija dobri su za BiH jer državu čine mnogo efikasnijom i samo možemo da to pozdravimo i cijenimo", rekao je Lajčak.

Članovi Upravnog odbora PIK-a danas su, završnog dana dvodnevnog sastanka u Briselu razmotrili napredak koji je BiH postigla u pravcu ispunjavanja pet ciljeva koji su postavljeni u februaru ove godine, kao i trenutnu političku situaciju u zemlji.

Sastanak članova Upravnog odbora PIK-a sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem, entitetskim premijerima Miloradom Dodikom i Nedžadom Brankovićem, kao i sa liderima šest vladajućih stranaka u BiH počeo je sinoć obraćanjem Špirića, Dodika i Brankovića.

Očekuje se da će poslije današnjeg sastanka članova Upravnog odbora PIK-a biti objavljen i kominike. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE