• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obilježena krsna slava MUP-a RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježilo je svoju krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila - Aranđelovdan.

 Obilježena krsna slava MUP-a RS Izvor: MONDO

Služenjem parastosa, lomljenjem slavskog kolača i odavanjem počasti poginulim pripadnicima policije, kao i polaganjem vijenaca na spomen-ploču u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) u Banjaluci je u petak obilježena krsna slava Ministarstva Sveti Arhangel Mihailo - Aranđelovdan.

Čestitajući pripadnicima MUP-a RS krsnu slavu, predsjednik Srpske Rajko Kuzamnović rekao je da je današnji dan za RS i MUP jedan od datuma koji vode progresu i razvoju,

Kuzmanović je pohvalio sve strukture MUP-a RS koje su u posljednje vrijeme svoj posao, kako je rekao, obavljale veoma uspješno i poželio da tako nastave u buduće.

"Zadovoljan sam što je ostvarena politička i bezbjednosna stabilizacija bez obzira na određene verbalne sukobe", rekao je Kuzmanović novinarima.

Predsjednik Srpske izrazio je uvjerenje da MUP može postići još bolje rezultate u svom radu, jer je uključen u sve domaće i evropske strukture, a, sa druge strane, preduzima niz mjera u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, krijumčarenja i terorizma.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik ocijenio je da je Policija RS u protekloj godini ostvarila velike i dobre rezultate i da MUP RS obavlja svoje poslove u skladu sa Ustavom i zakonima.

"Ova institucija dobija na značaju i ozbiljnosti u borbi protiv svih oblika kriminala, a borba protiv organizovanog kriminala je nešto što moramo da pojačamo", rekao je Dodik novinarima.

Premijer RS je najavio da Vlada priprema Antikorupcionu strategiju, dodajući da se ona radi zajedno sa Akcionim panom kako bi se predvidio svaki oblik kriminala i korupcije.

"U narednih deset dana sa Antikorupcionom strategijom ćemo izaći na Vladu i usvojiti je", istakao je Dodik.

Naglasivši da je Policija RS značajan segment društva, premijer RS je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u posljednjih godinu dana uspješno riješena reforma policije onako kako je bilo i predviđeno.

"Policija RS je jedna od najbolje organizovanih bezbjednosnih organizacija u BiH i to je dokazala svojim radom i koordinacijom sa bezbjednosnim institucijama u okruženju", istakao je Dodik.

On je rekao da je Vlada RS za godinu dana sto odsto povećala plate radnicima MUP-a, podsjetivši da je njegov kabinet naslijedio duplo manje plate pripadnicima policije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo rekao je da Srpska danas ima policiju koja svoj posao radi u punom ustavnom i zakonskom kapacitetu na radost građana RS.

"U proteklom periodu policija je učinila ozbiljne napore da život građana učinimo bezbjednijim i mislim da smo u mnogim segmentima to i postigli", rekao je Čađo novinarima.

On je dodao da je MUP RS spreman i odlučan da učini sve što je neophodno za bezbjednost svih građana i njihove imovine u RS.

Pred spomen-ploču u zgradi MUP-a RS vijence su položili predsjednik RS Rajko Kuzmanović, premijer RS Milorad Dodik, ministar unutrašnjih posklova RS Stanislav Čađo i direktor Policije RS Uroš Pena, delegacije Narodne skupštine RS i Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici Boračke organizacije RS, Saveza logoraša RS i Udruženja porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS, te gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović i predstavnici Eupma.

Danas je u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice na Rebrovcu u Banjaluci služen parastos za poginule pripadnike policije RS, te obavljeno lomljenje slavskog kolača kojem su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, direktor Policije RS Uroš Pena, saradnici i gosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE