• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić i Čavić za Bosićev odlazak

Kalinić i Čavić smatraju da samo odlaskom Mladena Bosića i njegovih istomišljenika SDS ima šansu da opstane i vrati reputaciju.

 Kalinić i Čavić za Bosićev odlazak Izvor: MONDO

Bivši visoki funkcioneri SDS-a Dragan Kalinić i Dragan Čavić smatraju da "samo odlaskom Mladena Bosića i njegovih istomišljenika SDS ima šansu da opstane i vrati reputaciju državotvorne, narodnjačke i napredne stranke, koja zna svoje mjesto i ulogu u budućnosti Republike Srpske (RS) i srpskog naroda na ovim prostorima".

Oni ocjenjuju da ova stranka nikada nije bila na tako ozbiljnoj stranputici, u čemu je najveća odgovornost Mladena Bosića i dijela rukovodstva SDS-a.

U saopštenju za javnost, Kalinić i Čavić ističu da im nije pružena prilika da učestvuju na sutrašnjoj skupštini SDS-a, čak ni u svojstvu gostiju, i izražavaju najveću zabrinutost za "poljuljani ugled nekada najjače političke stranke u narodu".

Skupština SDS-a, smatraju oni, mora odlučiti kuda SDS ide, tako što će opozvati Mladena Bosića, utvrditi jasnu i javnu političku platformu na način primjeren vremenu i okolnostima, osavremeniti statut i obezbijediti unutrašnje demokratske izbore u stranci.

Čavić i Kalinić navode da Mladen Bosić i dio rukovodstva SDS-a "iz foteljaške perspektive nisu u stanju da sagledaju dubinu posljednjeg katastrofalnog poraza SDS-a na lokalnim izborima, na gubitak 20 načelnika opština (pad za 56 odsto), kao i gubitak ukupno 95 odbornika (pad za 23 odsto) u odnosu na prošle lokalne izbore bezočno i cinično proglašavaju velikim uspjehom stranke".

Oni ističu da je "još pogubnija činjenica da SDS ni na domaćem ni na međunarodnom planu nije uspjela da se nametne kao snažna i konstruktivna opozicija vlastima u RS i na nivou BiH".

"Umjesto da se SDS gradi kao prihvatljiva alternativa vlasti, stranka se sve više kvalifikuje kao neprihvatljiva ekstremistička organizacija od koje zaziru svi politički faktori u RS i BiH", navode Kalinić i Čavić.

"Skupština SDS-a mora odlučiti kuda SDS ide, tako što će opozvati Mladena Bosića, utvrditi jasnu i javnu političku platformu na ančin primjere vremenu i okolnostima, osavremeniti statut i obezbijediti unutrašnje demokratske izbore u stranci", navode Čavić i Kalinić u saopštenju za javnost.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE