• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Srbija podržava cjelovitost BiH

Povodom 13 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma Boris Tadić izjavio da Srbija podržava teritorijalnu cjelovitost BiH.

 Tadić: Srbija podržava cjelovitost BiH Izvor: MONDO


Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas, povodom 13 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, da Srbija, kao garant ovog sporazuma, nedvosmisleno podržava teritorijalnu cjelovitost Bosne i Hercegovine.

Tadić je ponovio da se Dejtonski sporazum može mijenjati jedino konsenzusom sva tri naroda i da Srbija pozdravlja načelni dogovor predstavnika tri naroda o ustavnim promjenama, saopštila je predsjednikova Pres služba.

Predsjednik Srbije je istakao da je Dejtonski sporazum omogućio postojanje i stabilnost Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

"Dejtonski sporazum je Bosni i Hercegovini donio mir i Srbija ga podržava, jer je čvrsto opredijeljena da se mirnim putem i demokratskim dijalogom rješavaju svi sporovi na prostoru Balkana. Zalažemo se za unapredjenje regionalne saradnje i dobrosusjedske odnose i želimo da Srbi, Hrvati i Bošnjaci i razvijaju skladne odnose koji obezbjedjuju ekonomski razvitak i evropsku budućnost za sve", rekao je predsjednik Srbije.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE