• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS zasjeda: Hoće li opozvati Bosića?

Srpska demokratska stranka zasjeda zbog krize usljed unutarstranačkih borbi. Kalinić i Čavić zatražili smjenu Bosića.

 SDS zasjeda: Hoće li opozvati Bosića? Izvor: MONDO

U Doboju je oko 13.30 časova počela Skupština Srpske demokratske stranke (SDS), na čijem dnevnom redu je izvještaj predsjednika SDS Mladena Bosića o radu u prethodnom periodu, stavljanje njegovog mandata na raspolaganje Skupštini i usvajanje mjera za konsolidaciju i jačanje integriteta stranke.

Na Skupštini bi, prema prijedlogu predsjednika SDS, trebalo da bude donesena odluka o izmjenama i dopunama Statuta koje predviđaju da Predsjedništvo može da vrši isključenja iz stranke u izuzetnim uslovima, uvođenje Glavnog stranačkog sudije koji će biti zadužen za provođenje i poštivanje stranačke discipline i rješavanje međusobnih sukoba članova stranke

Skupštinskom zasjedanju, koje se održava bez prisustva novinara i lica koja nisu članovi SDS-a, prisustvuje 365 predstavnika opštinskih, gradskih i regionalnih odbora stranke.

Prije početka skupštinskog zasjedanja, Bosić kratko je rekao novinarima da od Skupštine očekuje da riješi sve dileme i krize u stranci.

Sjednica se održava u Centru za kulturu u Doboju, a, prema podacima organizatora, prva pauza predviđena je u 16.00 časova.Bosić je ranije najavio da će dati svoj mandat Skupštini na raspolaganje, što je, kako je naveo, činio nakon svakih izbora.

On je rekao da je ova Skupština SDS-a veoma važna za budućnost stranke, ali ne, kako kaže, sa stanovišta ko će voditi stranku, nego sa stanovišta koji će politički put SDS zauzeti.

Uoči današnje sjednice Skupštine, bivši visoki funkcioneri ove stranke Dragan Kalinić i Dragan Čavić pozvali su delegate da opozovu Bosića sa funkcije predsjednika SDS-a, jer, kako su istakli, samo njegovim odlaskom SDS ima šansu da opstane i vrati reputaciju državotvorne, narodnjačke i napredne stranke, koja zna svoje mjesto i ulogu u budućnosti RS i srpskog naroda na ovim prostorima.

Kalinić i Čavić ocjenjuju da ova stranka nikada nije bila na tako ozbiljnoj stranputici, u čemu je najveća odgovornost Bosića i dijela rukovodstva SDS-a.

"Današnja skupština SDS mora odlučiti kuda ova stranka ide, tako što će opozvati Bosića, utvrditi jasnu i javnu političku platformu na način primjeren vremenu i okolnostima, izmijeniti Statut stranke njegovim osavremenjavanjem i demokratizacijom sa lociranom odgovornošću i obezbijediti unatrašnje demokratske izbore u stranci", navodi se u pismu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE