• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Masovna tuča srednjoškolaca u Mostaru

Azer Medić (16) lakše je povrijedjen u tuči učenika saobraćajne i mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru.

 Masovna tuča srednjoškolaca u Mostaru Izvor: MONDO

Po riječima portparola MUP-a HNK-a, Srećka Bošnjaka, u tuči je učestvovao veći broj osoba, a do sada je identifikovano njih pet, od kojih su četiri maloljetnici, a jedna punoljetna osoba.

Potvrdio je da je uhapšena je jedna punoljetna muška osoba inicijala G.G., te da je ista privedena u policiju na kriminalističku obradu.

Bošnjak nije mogao kazati da li je ta osoba danas puštena na slobodu. Pojačano je prisustvo policije na mostarskim ulicama nije samo rezultat eskalacije maloljetničke delikvencije, već dio policijske akcije "Udar", koja se upravo fokusira na rješavanje tog problema, sve prisutnijeg u gradu na Neretvi.

Nakon incidenta, MUP HNK-a održao je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je direktor policije HNK-a Himzo Đonko pozvao sve odgovorne strane da se uključe u rješavanje maloljetničke delikvencije

"Policija je, na žalost, jedina institucija koja se bavi maloljetnim osobama. Od škola, drugih institucija, vladinih i nevladinih organizacija, nitko ne vodi brigu o maloljetnicima, a posebno se to odnosi na roditelje. Ovo su stvari u koje se treba još neko uključiti i mi konačno moramo otvoriti taj problem", kazao je Đonko. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE