• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča bošnjačkih i hrvatskih učenika

Policija je privela G.G. zbog napada na maloljetnog Azera Medića tokom sukoba učenika hrvatske i bošnjačke nacionalnosti u Mostaru.

 Tuča bošnjačkih i hrvatskih učenika  Izvor: MONDO

Portparol Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Srećko Bošnjak rekao je da je policija identifikovala još četiri maloljetne osobe koje su učestvovale u sukobima.

Iz policije kažu da su mjere bezbjednosti u gradu pojačane i da nema razloga za zabrinutost.

Sukobi učenika na nacionalnoj osnovi izbili su u juče kod hotela "Ero" u blizini Srednje saobraćajne škole koju pohađaju učenici i hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

Do sukoba je došlo kada je grupa od petnaestak učenika hrvatske nacionalnosti napala grupu učenika Bošnjaka pri čemu je Azer Medić zadobio lakše fizičke povrede i smješten je u bolnicu.

Prema službenim podacima iz policije, sve je počelo 19. novembra na igralištu Kantarevac na sportskom takmičenju kad je na kraju utakmice došlo do incidenata među učenicima.

Nakon toga dolazi do svakodnevnih sukoba i osveta.

Dva učenika Gimnazije Mostar hrvatske nacionalnosti povrijeđena su u četvrtak kada ih je napala grupa vršnjaka bošnjačke nacionalnosti.

Policija istražuje sve ove incidente i apeluje da se cijelo društvo, a posebno roditelji pozabave problemom maloljetničke delinkvencije, jer, kako su naveli, o tome danas brine samo policija i to već kad bude kasno.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE