• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar: Lažna bomba u školi

Nastava u Gimnaziji u Mostaru prekinuta je u četvrtak ujutro nakon dojave da je u toj školi postavljena eksplozivna naprava.

 Mostar: Lažna bomba u školi Izvor: MONDO

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećka Bošnjaka, potvrdio je lokalnim medijima da je nastava u Gimnaziji prekinuta nakon dojave da će u toj školi za petnaest minuta doći do eksplozije, ali se nakon isteka tog roka ništa nije dogodilo.

Nadležne službe su na licu mjesta, pregledaće detaljno zgradu , a nastava će biti nastavljena kada bude potpuno sigurno da u školi nema opasnosti po bezbjednost učenika, rekao je Bošnjak.

Mostarska Gimnazija je jedina administrativno ujedinjena škola u Mostaru, koju pohađaju djeca hrvatske i bošnjačke nacionalnosti i u kojoj se nastava izvodi po dva plana i programa, a u Gimnaziji je smješten i Ujedinjeni koledž svijeta.

Ovaj incident posljednji je u nizu koji su narušili bezbijednost u ovom podijeljenom gradu.

Zbog maloljetničke delikvencije i međunacionalnih sukoba policija je pojačala patrole u gradu uz apel svim građanima, a posebno roditeljima da se pozabave ovim problemom.

Kako saopštavaju mediji, do sukoba bošnjačkih i hrvatskih maloljetnika dolazi svakodnevno, a u njima su nedavno povrijeđena dva učenika Gimnazije Mostar, hrvatske nacionalnosti, kada ih je napala grupa vršnjaka bošnjačke nacionalnosti.

Posljednji međunacionalni sukob maloljetnika u "podijeljenom gradu" u zadnji čas spriječen je efikasnom intervencijom policije.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE