• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak: Implementirati dogovor lidera

Visoki predstavnik smatra da se u BiH treba postići konsenzus o pitanjima usaglašenim u Prudu.

 Lajčak: Implementirati dogovor lidera Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak istakao je tokom današnjeg susreta sa članom Predsjedništva BiH Harisom Siljadžićem da partneri u BiH treba da počnu iskren i otvoren dijalog koji će rezultirati kompromisom i postizanjem konsenzusa o pitanjima usaglašenim u Prudu.

"Sa praktičnog stanovišta to znači da potpisnici izjave u Prudu moraju biti aktivni u nastojanjima da pokrenu dijalog i postignu konsenzus sa svim relevantnim političkim faktorima u BiH, te da potom zajedno obezbijede implementaciju takvog konsenzusa u parlamentarnoj proceduri", rekao je Lajčak.

Visoki predstavnik sastao se sa Silajdžićem da bi razgovarali o zaključcima Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira /PIK/, te o drugim međunarodnim pitanjima, saopšteno je iz OHR-a.

Lajčak je ponovio poruku PIK-a da su pragmatični pristup i kompromis jedino rješenje za napredak BiH.

Sastanak PIK-a bio je pozitivan za BiH, a zemlje koje su članice Savjeta potpuno su ujedinjene u podršci komunikeu PIK-a u kome je naznačen put naprijed, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da BiH uživa značajnu međunarodnu pažnju, naročito pažnju EU, koja može pomoći da se deblokiraju reformski procesi, te da tu činjenicu treba adekvatno iskoristiti.

Lajčak i Silajdžić saglasili su se da bi Savjet ministara BiH trebalo najprije da napravi inventar imovine koja je državi potrebna za izvršavanje njenih nadležnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE