• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Silajdžić opstruiše šestorku

Ivanić je rekao da je sastanak šest lidera pod znakom pitanja zbog stalnih opstrukcija lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića.

 Ivanić: Silajdžić opstruiše šestorku Izvor: MONDO

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Mladen Ivanić rekao je da je održavanje predstojećeg sastanka lidera šest vladajućih političkih stranaka u BiH pod znakom pitanja zbog stalnih opstrukcija lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića.

Ivanić, koji je domaćin narednog sastanka, kaže da bi bilo neozbiljno ignorisati Silajdžićev nedolazak, jer bi u tom slučaju postignuti dogovor bio nepotpun.

"Teško je okupiti šestorku i veliko je pitanje da li ona kao koalicija uopšte postoji", rekao je Ivanić.

Lider PDP-a kaže da razumije političke kocepcije Silajdžića, "koji sada nema izbora i koji je protivnik svega što je dogovoreno u Prudu, kod Odžaka", te da bi njegov dolazak na sastanak šestorke bio ili sukob koji nikom ne treba ili bi Silajdžić morao odustati od svojih političkih koncepcija.

"S druge strane, ostalih pet lidera moraju pokušati ili formirati novu većinu, novi Savjet ministara, ili pokušati isključiti Silajdžića. Lider Stranke za BiH mogao bi i sam da izađe iz toga, ali on to u ovom trenutku ne može zbog stanja u Federaciji BiH", istakao je Ivanić, gostujući sinoć na BN televiziji.

Ivanić smatra da ključ najavljene rekonstrukcije Savjeta ministara BiH "drže odnosi SDA i Stranke za BiH i jednim dijelom vodeće hrvatske stranke".

"Taj odnos je vrlo čudan i pretpostavljam da će se završiti na način kao da se ništa nije ni dogodilo, te da će ove dvije stranke do daljeg ostati u većini. Imaćemo i dalje međusobne razlike i biti blokirani u bilo kakvim reformama", prognozira lider PDP-a.

Prema riječima Ivanića, s druge strane, SNSD i PDP na nivou BiH ima korektan odnos "što nije slučaj na lokalnom, naročito na području Kozarske Dubice i Kotor Varoši, nakon izbora što bi vrlo lako moglo da poljulja koaliciju ove dvije partije".

Lider PDP-a kaže da su dobri odnosi između njega i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o krupnim temama u vezi sa BiH, ali odnosi njihovih stranaka nisu dobri na republičkom, niti na lokalnom nivou.

Ivanić je izrazio bojazan da bi moglo "doći do pucanja koalicije SNSD-a i PDP-a" ukoliko ne bude kvalitetnijeg odnosa između ove dvije stranke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE