• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šiljegović napustio SDS

Predsjednik OO SDS Istočno Novo Sarajevo Boško Šiljegović podnio je ostavku na sve funkcije u stranci

 Šiljegović napustio SDS Izvor: MONDO

Predsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo Boško Šiljegović podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, između ostalih i na članstvo u Glavnom odboru zbog, kako je naveo, privatizacija stranke, koju pokušava da sprovede aktuelni predsjednik Mladen Bosić.

"SDS nikada nije bila liderska stranka, već demokratska. Ovo što pokušava Bosić nije se desilo u osamnaestogodišnjoj istoriji stranke, pa sam i ja, kao prvi član stranke, napravio presedan i podnio ostavku na sve dužnosti", izjavio je Šiljegović.

On je za "Fokus" rekao da ga više ne interesuje ishod glasanja o njegovom izbacivanju iz SDS-a, koje je predložio Bosić, nakon što ga je Šiljegović optužio za katastrofalne izborne rezultate.

"SDS više nije stranka RS, već samo jednog dijela, onog koji podržava Bosića. Kompletan banjalučki i prijedorski region, te dio Hercegovine i Teslića, koji su na Skupštini SDS-a okrenuli leđa Bosiću, zapušteni su i prepušteni sami sebi", tvrdi Šiljegović, koji je bivši potpredsjednik SDS-a.

Većina poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS smatra da bi Bosić sa sadašnje funkcije mogao otići već krajem decembra, nakon čega bi trebalo da se održe vanredni unutarstranački izbori, navodi "Fokus".

Poslanik ove stranke Branislav Škobo smatra da bi funkciju predsjednika stranke trebalo da obavlja Dragan Čavić "koji je u prethodnom periodu pokazao da mu je stalo do stranke" i dodao da je Bosić najodgovorniji za isključenje Čavića.

Prema Škobinom mišljenju, najozbiljniji kandidati za Bosićevog nasljednika su Dragan Čavić, Mićo Mićić i Borislav Bojić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE