• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milovanovićevo pismo još na provjeri

Specijalno tužilaštvo RS još uvijek ne može da potvrdi autentičnost CIPS-ove lične karte koju je "Pressu RS" poslao Željko Milovanović

 Milovanovićevo pismo još na provjeri Izvor: MONDO

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske još uvijek ne može da potvrdi autentičnost CIPS-ove lične karte koju je "Pressu RS" poslao Željko Milovanović, glavnoosumnjičeni za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika „Nacional" Ive Pukanića i šefa marketinga te kuće Nike Franjića, kaže specijalni tužilac RS Goran Glamočanin, ističući da će javnost o svim detaljima biti obaveštena posle završetka istrage.

Na insistiranje novinara "Pressa RS" da prokomentariše navode koje je u pismu Milovanović izneo u svoju odbranu, Glamočanin je rekao da nije ovlašćen da daje takve izjave.

"Nemam nikakav komentar na te navode! Specijalno tužilaštvo RS ne želi da polemiše o mogućim navodima osumnjičenog preko medija. Sve odgovore na ta pitanja daće istraga! U ovom trenutku mi ne možemo da se oglašavamo o daljem toku istrage, odnosno o konkretnim koracima i radnjama koje će Specijalno tužilaštvo RS preduzeti jer bi to dovelo u opasnost sam interes istrage, a riječ je o veoma osetljivom predmetu", rekao je Glamočanin, koji u javnosti slovi kao tužilac koji vodi istragu u „slučaju Milovanović". On, međutim, ni to nije želio da potvrdi, niti da otkriva ko u Specijalnom tužilaštvu vodi taj slučaj.

Milovanović, poznat i po nadimcima Crveni Vetar, Gavra i Leteći Zmaj, poslao je u ponedjeljak "Pressu RS" pismo na četiri štampane strane, čiju je autentičnost potvrdio i dostavljanjem originalne lične karte izdate u kancelariji CIPS-a BiH u Doboju 2006. godine. Taj dokument nije pronađen u policijskom pretresu njegovog stana u Doboju 31. oktobra iako je policija RS tada pronašla druge lične dokumente.

U dužoj ispovjesti Milovanović tvrdi da je hrvatska policija izdala nalog da on ne bude uhapšen, nego likvidiran. Glavnoosumnjičeni za atentat na Pukanića i Franjića optužio je hrvatsku policiju i da je pakleni plan protiv njega skovala samo da bi prikrila stvarne izvršioce zločina, koji se kriju u „redovima hrvatske mafije".

Prema njegovim riječima, u tome im se pridružila i srpska policija, koja je „ustuknula" pod pritiscima hrvatske javnosti i potrebe održavanja „dobre regionalne saradnje".

Milovanović, inače rođen u Belom Manastiru u Hrvatskoj, tvrdi da je siguran da hrvatska policija tajno huška i neke kriminalce da ga ućutkaju na perfidan način samo da pripadnici MUP-a Hrvatske ne uprljaju ruke.

On navodi da posjeduje neoborive dokaze da u vrijeme eksplozije, 23. oktobra ove godine, uopšte nije bio u Zagrebu i tvrdnje da sve to može da se vidi na snimcima nadzornih kamera u „Tropik centru" u Doboju, kao i u roštiljnici koja se nalazi preko puta njegove zgrade. On takođe navodi da njegove riječi mogu da potvrde i zaposleni u roštiljnici jer je „najmanje 15 minuta sjedeo i čekao da mu bude pripremljena hrana".

Vlasnik zagrebačkog "Nacionala" Ivo Pukanić i direktor marketinga te kuće Niko Franjić ubijeni su 23. oktobra ispred redakcije tog nedjeljnika. Oni su usmrćeni od eksplozije bombe koja je bila postavljena u skuteru koji je atentator ostavio pokraj Pukanićevog automobila "leksus".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE