• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojni penzioneri: Tužićemo FBiH!

Vojni penzioneri iz RS tužiće FBiH u Strazburu ako vlasti tog entiteta ne vrate oficirima bivše JNA više od 11 000 otetih stanova

 Vojni penzioneri: Tužićemo FBiH! Izvor: MONDO

Udruženje vojnih penzionera Republike Srpske podnijeće Sudu za ljudska prava u Strazburu tužbu protiv Federacije BiH ukoliko vlasti tog entiteta ne vrate oficirima bivše JNA više od 11 000 otetih stanova, najavio je predsjednik Udruženja Jovan Vukobat.

Vukobrat je za "Press RS" rekao da je od ukupno 12 662 vojnih stanova u FBiH, njihovim predratnim vlasnicima vraćeno svega 1 029 stanova.

On je istakao da je vrijednost više od 11 000 otetih stanova procijenjena na najmanje 200 miliona KM

"To je dokaz da federalne vlasti na sve načine sprečavaju da se pronađe pozitivno rješenje nekoliko stotina zahtjeva za povrat imovine koji su predati Komisiji za imovinske zahtjeve pri Savjetu ministara BiH", rekao je Vukobat, u čijem stanu u Bihaću živi bivši načelnik Oružanih snaga BiH Sifet Podžić.

On je smatra da kampanja koju su pokrenuli sarajevski mediji nakon što je Komisiji podneseno 293 zahtjeva za povrat stanova iz Srbije predstavlja smišljenu spregu federalnih vlasti i medija, čime nastoje zadržati postojeće stanje i legalizovati pljačku koja se mjeri desetinama miliona evra.

Vukobrat je istakoa da su federalne vlasti su samo ''svojim'' ljudima podijelile rješenja za te stanove, i to mimo zakona koji regulišu ovu oblast.

"To dovoljno govori o bezobrazluku protiv kojeg moramo da se borimo“, naglasio je predsjednik Udruženja vojnih penzionera RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE