• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostajnica i Brod bez prefiksa "bosanski"

Opštine Bosanska Kostajnica i Bosanski Brod više neće nositi te nazive već se mijenjaju u Kostajnica i Brod, odlučila Vlada RS.

 Kostajnica i Brod bez prefiksa "bosanski" Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je Nacrt zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske, prema kojem se imena opština Bosanska Kostajnica i Bosanski Brod mijenjaju u Kostajnica i Brod.

"Javna rasprava u Bosanskoj Kostajnici pokazala je da je većina građana u ovoj opštini prihvatila naziv Kostajnica, jer su smatrali da su neutralni i da nikoga ne vrijeđaju", rekao je novinarima minsitar uprave i lokalne samouprave Zoran Lipovac.

Govoreći o Brodu, Lipovac je istakao da je više od 70 odsto građana bilo za naziv "Brod Srpske", ali da se Vlada, ipak, odlučila za prijedlog "Brod" da bi bili izbjegnuti nesporazumi.

Lipovac je rekao da Vlada RS ovim zakonom ne predlaže ukidanje pojedinih opština ili njihovo pripajanje, te potvrdio da će u RS i dalje ostati 62 opštine i dva grada.

"Ovim nacrtom vrlo precizno su propisani uslovi i procedure za eventualno izdvajanje i stvaranje novih opština, odnosno sve ostale teritorijalne promjene koje se mogu zamisliti", naveo je Lipovac.

Prema njegovim riječima, Nacrt predviđa uvođenje registra naseljenih mjesta, koje će voditi Minsitarstvo uprave i lokalne samouprave, kao i registra katastarskih opština, koji će voditi Republička uprava za geodetske poslove.

Lipovac je napomenuo da će se za nazive opština Ustiprača, Kasindo i Lukavica, koristiti usaglašeni nazivi Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Novo Goražde.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE