• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grupa poslanika SDS za vanrednu skupštinu

Grupa poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlamentu BiH "pokrenula inicijativu da bi se zaustavilo dalje propadanje stranke".

 Grupa poslanika SDS za vanrednu skupštinu Izvor: MONDO


Predsjednik Regionalnog odbora Srpske demokratske stranke Banjaluka Rajko Gnjato potvrdio je da je grupa poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlamentu BiH "pokrenula inicijativu da bi se zaustavilo dalje propadanje stranke".

On je naveo da će vanredna skupština, koju zagovaraju poslanici, biti posljednji pokušaj za normalizaciju odnosa i stanja u SDS-u.

"Zbog ozbiljnog stanja u kojem se već duže vrijeme nalazi SDS, grupa poslanika je sačinila nacrt dokumenta s konkretnim prijedlogom mjera za spasavanje stranke. Potrebno je, takođe, da se usaglase stavovi, da se ne bi ponovila situacija sa Skupštine u Doboju, koja je održana u netolerantnoj atmosferi i na kojoj su donesene neregularne odluke", izjavio je Gnjato u intervjuu za "Fokus".

Gnjato je naveo da je obaviješten da postoji raspoloženje da bijeljinski odbor podrži inicijativu koju su pokrenuli poslanici za sazivanje vanredne Skupštine SDS-a, "jer smatraju da su događanja iz Doboja bila neregularna i da treba otkloniti uzroke ozbiljnih nesporazuma".

On je dodao da iz cijele RS stižu zahtjevi da se stanje u stranci riješi na jedini mogući način, a to je na vanrednoj Skupštini SDS-a.

Gnjato je napomenuo da je rano da se manipuliše o kandidatima za predsjednika, jer prvo treba da se analizira sadašnje "teško" stanje, utvrde i otklone uzroci koji su stranku doveli u nezavidnu situaciju i da se nakon toga izabere predsjednik i rukovodstvo koji mogu izaći na kraj sa svim problemima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE