• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija nadzire škole u Mostaru

Policijske patrole u Mostaru i dalje su pojačane i u stanju pripravnosti, naročito tamo gdje se okupljaju srednjoškolci.

 Policija nadzire škole u Mostaru Izvor: MONDO

Policijske patrole u Mostaru i dalje su pojačane i u stanju pripravnosti, naročito tamo gde se okupljaju srednjoškolci, iako je prošlo osam dana od žestokog okršaja učenika hrvatske i bošnjačke nacionalnosti, javljaju danas sarajevski mediji.

Pod intenzivnim policijskim nadzorom je prije svega objekat u ulici Mile Budaka u kojem se nalaze dvije škole pod jednim krovom - Srednje prometna (Hrvatska) i Srednja mašinsko-saobraćajna (Bošnjačka) škola.

Predstavnici Ministarstva obrazovanja Hercegovačko-neretvanskog kantona, policije, škola i Veća roditelja izrazili su veliku zabrinutost, zbog novonastale situacije i upozorili da može doći do eskalacije sukoba na nacionalnoj osnovi.

"Jako sam zabrinuta za svoje dijete i ne mogu dočekati da mi se mobilnim telefonom javlja u pauzama izmedju časova", kaže predsjednica Veća roditelja Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru", Amela Hodžić.

Policija je u Mostaru prije pet dana spriječila masovni sukob od preko 300 srednjoškolaca hrvatske i bošnjačke nacionalnosti koji je bio zakazan putem Internet portala na Bulevaru, liniji koja deli istočni i zapadni Mostar, odnosno bivša linija razdvajanja jedinica Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i bošnjačke armije BiH tokom posljednjeg rata.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE