• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pena pozvao Milovanovića da se preda

Uroš Pena pozvao je Željka Milovanovića da se preda, garantujući mu da ga policija RS neće likvidirati.

 Pena pozvao Milovanovića da se preda Izvor: MONDO


Direktor Policije Republike Srpske (RS) Uroš Pena pozvao je Željka Milovanovića, osumnjičenog za ubistvo vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i šefa marketinga Nike Franića, da se preda, garantujući mu da ga policija RS neće likvidirati.

"Željku Milovanoviću najvjerovatnije prijeti opasnost od likvidacije, ali ne od policije, kako je navedeno u njegovom navodnom pismu listu `Pres`, već od naručilaca tog atentata", ocijenio je Pena.

Pena je naglasio da, što se tiče Policije RS, Milovanović može da smatra da će biti bezbijedan i da neće biti ubijen, kao što navodi u pomenutom pismu, naravno ukoliko ne bude pružao otpor i ne bude prijetnje po život i bezbijednost policajaca ili trećih lica, jer u takvim situacijama policija mora da reaguje.

"On apsolutno nema razloga da ne vjeruje policiji RS. Imamo izvanrednu saradnju sa policijom Hrvatske i taj predmet je naša obaveza zato što jeraspisana potjernica za njim. Ali, ako ne bude ugrožavao druge, ništa mu se neće desiti", naglasio je Pena u intervjuu za "Pres".

Govoreći o autentičnosti lične karte i pisma, koji je navodno ovom listu prije par dana uputio Milovanović, direktor Policije RS kaže da se radi na utvrđivanju kojim je putem pismo došlo, a u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom RS radi se na utvrđivanju autentičnosti pisma i lične karte koji su stigli redakciji "Presa".

Pena je dodao da je, prema posljednjim neprovjerenim informacijama, Milovanović viđen u Prizrenu i da je o tome obaviješten MUP Srbije koji će u saradnji sa Umnikom pokušati da to provjeri.

"Jedini razlog zbog kojeg vjerujem da je Milovanović u BiH jeste činjenica da će on, gdje god bude uhapšen izvan granice BiH, biti izručen Hrvatskoj, Ako se plaši hrvatskih vlasti, onda je logično da je još na teritoriji BiH", zaključio je Pena.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE