• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje postupak odbrane Sredoja Lukića

Danas u Hagu počinje dokazni postupak odbrane Sredoja Lukića koji je optužen za zločine počinjene na području Višegrada u proljeće 1992. godine.

 Počinje postupak odbrane Sredoja Lukića Izvor: MONDO

U Haškom tribunalu danas počinje dokazni postupak odbrane Sredoja Lukića, bivšeg člana lokalne paravojne grupe u Višegradu, koji je zajedno sa Milanom Lukićem optužen za zločine počinjene na području Višegrada u proljeće 1992. godine.

Odbrana Milana Lukića će početi sa izvođenjem svojih dokaza po okončanju dokaznog postupka odbrane Sredoja Lukića, koja je najavila ispitivanje četiri svjedoka.

Sud je odbacio prijedlog odbrane Milana Lukića da budu saslušana 124 svjedoka, ocijenivši da je taj broj neopravdano velik i naložio da bude saslušano 45 svjedoka.

Danas će u Hagu biti održana statusna konferencija u žalbenom postupku Johana Tarčulovskog, koji je u julu osuđen na 12 godina zatvora zbog zločina počinjenih protiv Albanaca u selu Ljuboten, nedaleko od Skoplja, 12. avgusta 2001. godine.

Suoptuženi u ovom predmetu, bivši makedonski ministar unutrašnjih poslova LJube Boškoski, ranije je oslobođen svih optužbi.

Tužilaštvo ove sedmice nastavlja sa izvođenjem dokaza na suđenjima bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju i na suđenju trojici hrvatskih generala Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Na suđenju sedmorici oficira policije i Vojske Republike Srpske ove sedmice biće nastavljen dokazni postupak odbrane.

Suđenje bivšem premijeru Herceg-Bosne Jadranku Prliću i petorici njegovih saradnika biće nastavljeno 12. januara 2009. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE