• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalabić: Sadović treba da odgovara

Poslije otkrića da selefije u BiH pripremaju terorističke napade, odgovornost treba da snosi Tarik Sadović, smatra Drago Kalabić.

 Kalabić: Sadović treba da odgovara Izvor: MONDO

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić izjavio je da bi, poslije otkrića da selefije u BiH pripremaju terorističke napade, odgovornost trebalo da snosi ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović.

"Sadovićevo ministarstvo je prije samo nekoliko dana dostavilo informaciju koja je izbjegla sva ta pitanja i odgovore. Time je obmanut parlament, jer je posebno tražena informacija koja se odnosi na terorizam", rekao je Kalabić i najavio da će biti postavljeno pitanje Sadovićeve odgovornosti radi skrivanja činjenica od parlamenta.

On je konstatovao da Sadović postaje smetnja integracionim procesima BiH, jer je na strani onih koji BiH vuku unazad i podsjetio na izjavu ministra bezbjednosti BiH da petorici oslobođenih pripadnika "alžirske grupe" BiH treba da pruži gostoprimstvo.

Kalabić je za "Glas Srpske" rekao da pitanje njegovog razrješenja treba postaviti na sjednici Savjeta ministara BiH.

Govoreći o "rasporedu snaga" u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kada je riječ o izglasavanju sporazuma iz Odžaka koji su 8. novembra potpisali lideri SNSD, SDA i HDZ BiH, Kalabić je rekao da postoji većina za izglasavanje zakona iz tog sporazuma.

On je ocijenio da taj dogovor otvara sve mogućnosti i da je to jedini put u BiH.

"Svi oni koji to budu na neki način sprečavali neće imati saveznike da bi to pretvorili u većinski dio. Pojedini političari i stranke biće marginalizovani", rekao je Kalabić.

Podsjetivši da u parlamentu BiH od 3. decembra počinje zakonodavna procedura, Kalabić je izrazio uvjerenje da će biti postignuta saglasnost i o ustavnim promjenama.

"Ne mislim da će se u prvom mahu riješiti svi problemi, ali je bitno da se otvori taj proces i da se krene sa lakšim stvarima za koje će postojati većina. Činjenica je da će nekoliko teških tema ostati za kasnije", rekao je Kalabić.

Pojašnjavajući tvrdnje da postoje centri moći koji u BiH proizvode nestabilnu situaciju preko pojedinih političara, Kalabić je naveo da je tu riječ o lideru Stranke za BiH Harisu Silajdžiću.

"Silajdžić je imao podršku nekih međunarodnih krugova. Jedan od tih centara moći je na Bliskom istoku i on je imao značajnog uticaja na politiku koju on vodi. Dio zapadne administracije, selektivno podržavajući Silajdžićeve ideje, učinio je BiH nestabilnom", istakao je Kalabić i izrazio uvjerenje da je takva politika doživjela neuspjeh.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE