• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan oružanih snaga BiH

BiH obilježava treću godišnjicu Oružanih snaga. Radmanović izjavio da reorganizacija vojske predstavlja najznačajniju reformu do sada u BiH.

 Dan oružanih snaga BiH Izvor: MONDO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je, povodom 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH, da reorganizacija vojske predstavlja najznačajniju reformu koju je BiH do sada imala i koja je provedena veoma strpljivo i temeljito da bi svi bili zadovoljni.

Na svečanosti povodom treće godišnjice Oružanih snaga BiH, organizovanoj u kasarni "Rajlovac" kod Sarajeva, Radmanović je naglasio da ova reforma može poslužiti kao primjer drugima, kakve korake treba napraviti da bi se došlo do željenog cilja - NATO saveza i EU.

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić smatra da Oružane snage BiH sadrže mnoga pozitivna iskustva koja se veoma kvalitetno i upotrebljivo mogu primjenjivati i u mnogim drugim strukturama države BiH.

"Činjenica da smo se svi saglasili o putu prema NATO-u i EU predstavlja jedno od najvećih političkih dostignuća, ali i praktičnih osnova na kojima se temeljila odbrambena reforma i dosadašnji uspjeh na putu prema NATO-u", istakao je Cikotić.

On je naveo da će u narednoj godini akcenat biti stavljen na poboljšanju vođenja personala, operacija, logistikovanja i komunikacija sa ostalim zemljama u NATO-u.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-major Miladin Milojčić rekao je da će Oružane snage učiniti sve da ispune zadatke koje dobiju od vrhovne komande, odnosno Predsjedništva BiH.

Milojčić je posebno istakao da je naredne godine pred Oružanim snagama veliko iskušenje. Govoreći o vojnoj vježbi "Združeni napor 2009 ", koja će u septembru naredne godine biti održana u kasarni "Kozara" u Banjaluci, Milojčić je naveo da će ona okupiti oko 40 zemalja članica NATO-a sa više od 1 200 učesnika.

"To je vježba koja se prvi put održava na prostoru države koja nije članica Alijanse", rekao je Milojčić i objasnio da se vježba sastoji od provjere kompatibilnosti sredstava veze kojom se može dejstvovati bilo gdje u svijetu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE