• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak: Usaglasiti stavove o budžetu

Visoki predstavnik Miroslav Lajčak pozvao je nadležne institucije da naprave dodatni napor kako bi BiH dobila budžet na vrijeme.

 Lajčak: Usaglasiti stavove o budžetu Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak pozvao je članove Predsjedništva i Fiskalnog savjeta BiH da usaglase stavove te naprave dodatni napor kako bi BiH dobila budžet na vrijeme i u visini koji je dovoljan za ispunjavanje potreba i obaveza.

Lajčak je tokom susreta sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem izrazio zabrinutost da BiH još jednom neće biti u mogućnosti da dobije budžet prije isteka trenutne budžetske godine, uprkos pravovremenom dogovoru sa Fiskalnim savjetom.

Iz OHR-a je saopšteno da su Lajčak i Radmanović razgovarali o zaključcima sastanka Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira, sporazumu iz Pruda i usvajanju državnog budžeta za 2009. godinu, što je glavni zadatak koji se u ovom trenutku nalazi pred Predsjedništvom BiH.

Lajčak je istakao da su zemlje članice Savjeta u potpunosti ujedinjene u zahtjevu da se ispuni svih pet ciljeva i dva uslova postavljena u februaru.

Savjet je podržao sporazum iz Pruda koji su potpisala tri stranačka lidera Sulejman Tihić, Milorad Dodik i Dragan Čović.

"Pragmatičan pristup i kompromis jedini su put naprijed za BiH. Sada je ključno da se sporazum pretvori u konkretna zakonska rješenja", rekao je visoki predstavnik.

Predsjedništvo BiH na sjednici 26. novembra nije utvrdilo prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2009. godinu, koji je Savjet ministara u formi nacrta predložio u iznosu od 1.436.894.000 KM, a preglasavanjem predsjedavajućeg Radmanovića odlučeno je i da bude održan sastanak sa Fiskalnim savjetom BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE