• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojnici BiH završili misiju u Iraku

Na ceremoniji u Bagdadu general iračke armije Kudaier Abas zahvalio se vojnicima BiH.

 Vojnici BiH završili misiju u Iraku Izvor: MONDO

General iračke armije Kudaier Abas izjavio je da je Irak zahvaljujući pripadnicima Oružanih snaga BiH napreduje u demokratskim procesima, razvoju i rekonstrukciji.

Na ceremoniji ispraćaja pripadnika jedinica kontigenta BiH u bazi "Viktorija" u Bagdadu, Abas se zahvalio pripadnicima Oružanih snaga BiH istakavši da nikada neće zaboraviti šta su oni činili za Irak i irački narod, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Tokom ceremonije u bazi "Viktorija", koja je održana 29. novembra povodom završetka misije "Iračka sloboda", pripadnici osme rotacije Jedinice za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava i prve rotacije Pješadijske jednicie Oružanih snaga BiH za obezbjeđenje objekata, predali su dužnost jedinicama američke Vojske.

Ceremoniji je ispred Multinacionalne komande za Irak prisustvovao general major Majkl Feriter, koji je rekao da ovaj događaj predstavlja opraštanje sa dugotrajnim partnerom Koalicije i veliki uspjeh koji je postignut uz podršku jedinica Oružanih snaga BiH.

Brigadni general Oružanih snaga BiH Stamenko Novaković izrazio je želju da irački narod prevaziđe nevolje, ka daljem napretku mira i prosperiteta.

Svečanosti su ispred Oružanih snaga BiH prisustvovali i major Ibro Alispahić i kapetan Darko Tucaković.

Ovom prilikom pripadnicima jedinica kontingenta BiH uručene su medalje za učešće u misiji, a razmijenjeni su i prigodni pokloni sa pripadnicima Multinacionalne komande za Irak.

Rad jedinica kontingenata BiH dobio je visoku ocjenu, a Oružane snage BiH su demonstrirale spremnost da aktivno participiraju u kolektivnoj bezbjednosti.

Jedinice kontingenta BiH obavljaju završne pripreme za povratak u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE