• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Nepotrebna akcija NATO-a

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović izjavio je danas da najnoviji pretres na Palama nije novi pritisak na RS, nego je to pritisak koji je stalno prisutan.

 Kuzmanović: Nepotrebna akcija NATO-a Izvor: MONDO


Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović izjavio je danas da najnoviji pretres kuće na Palama u kojoj živi Ljiljana Zelen-Karadžić, žena nekadašnjeg predsjednika RS Radovana Karadžića, nije novi pritisak na RS, nego je to pritisak u kontinuitetu, koji je stalno prisutan.

"Mislim da ova akcija nije trebala ni NATO-u niti bilo kome, s obzirom da se Karadžić nalazi u Hagu, preuzeta je sva dokumentacija o njemu i ne znam šta više traže od porodice Karadžić", rekao je Kuzmanović novinarima u Banjaluci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) nije učestvovalo u pretresu kuće u kojoj živi Ljiljana Zelen-Karadžić, izjavio je ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.

"MUP nije bio obaviješten o pretresu i nije učestvovao u toj akciji, o kojoj smo saznali iz medija", rekao je Čađo novinarima u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje o izjavi Sonje Karadžić-Jovičević da je riječ o političkom pritisku na RS i vraćanju haške priče u Srpsku, Čađo je je rekao da može da govori samo iz ugla obaveza MUP-a.

"Bilo bi neodgovorno da spekulišem o tome koji su razlozi u pitanju", odogovorio je Čađo.

Pripadnici NATO-a pretresli su rano jutros na Palama kuću u kojoj stanuje Ljiljana Zelen-Karadžić, supruga nekadašnjeg predsjednika RS Radovana Karadžića, koji se nalazi u Haškom tribunalu.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE