• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspektor: Gaši bespravno sagradio objekat

Urbanističko-građevinski inspektor rekao je na suđenju da je Muhamed Ali Gaši bespravno sagradio poslovno-stambeni objekat u centru grada.

 Inspektor: Gaši bespravno sagradio objekat Izvor: MONDO

Urbanističko-građevinski inspektor u sarajevskoj opštini Centar Mirza Islambegović potvrdio je u nastavku suđenja optuženima za udruživanje u zločinačku organizaciju da je prvooptuženi Muhamed Ali Gaši bespravno sagradio poslovno-stambeni objekat u centru grada.

Islambegović je u Kantonalnom sudu u Sarajevu juče naveo da je ovaj objekat Gaši izgradio u Šenoinoj ulici i dijelom u Titovoj ulici, u kojoj je ranije objekat bespravno izgradila i Gašijeva sestra Esma Hot.

Svjedok je objasnio da su ta dva objekta u prizemlju spojena.

"Gaši je sklopio ugovor sa opštinom Centar o zakupu skladišta, koje je mogao koristiti isključivo kao skladište u Titovoj ulici na broju 46. Međutim, Gaši je to skladište, bez saglasnosti opštine, srušio i tu sagradio dio stambeno-poslovnog objekta", objasnio je Islambegović.

On je potvrdio da je Građevinskoj inspekciji stiglo više pritužbi građana o bespravnoj gradnji u Šenoinoj i Titovoj ulici - pišu "Nezavisne novine".

"Gaši je nakon izradnje objekta podnio zahtjev opštini za izdavanje dozvola, ali je opština taj zahtjev odbila. On je zahjev podnio i Ministarstvu za prostorno uređenje Kantona Sarajevo, koje je takođe odbilo taj zahtjev", rekao je Islambegović.

Policajac Aldin Bajramović juče je potvrdio da je sačinio službenu zabilješku o polupanim staklima na kafiću "Habitue" u Šenoinoj ulici.

"Vlasnik kafića Haris Kaljanac mi je rekao da se to ponavlja, te da iza toga stoji Muhamed Ali Gaši, jer tu pravi neki objekat", ispričao je on.

O ovome je juče svjedočio i Samir Delić, koji je sa kolegom došao da popravi polupana stakla na kafiću.

"Dok smo radili u objektu čuli smo više glasova koji su govorili: 'Obustavite radove, nema dozvole za gradnju ili ćemo mi ući tamo i sve vam to nabiti na glavu'", ispričao je Delić.

Nakon toga su, kako je dodao, otišli iz kafića, a vlasniku rekli da nađe nekog drugog da to završi, jer su oni bili preplašeni i izbezumljeni.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE