• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmjerite svoj IQ!

Samo hrabro i odvažno, ustanovite stepen vlastite inteligencije!

 Izmjerite svoj IQ! Izvor: MONDO

MENSA BiH organizuje testiranja inteligencije u Banjaluci, u petak 5. decembra u 15:00 časova, na Tehnološkom fakultetu , ali i u Sarajevu, dan kasnije, 6. decembra u 11:00 časova , u prostorijama KUD "LOLA".

MENSA International je međunarodna organizacija, koja okuplja osobe sa visokim koeficijentom inteligencije ( IQ) od preko 148 po Cattelovoj ljestvici, a koji posjeduje tek 2 odsto svjetske populacije.

Budući da je inteligencija tek potencijal koji pojedinac može, ali ne mora iskoristiti kroz obrazovanje i karijeru, MENSA ima za cilj da putem testiranja detektuje takve pojedince i kroz različite aktivnosti i projekte pomogne i stimuliše njihov razvoj, ali i skrene pažnju društva na takav potencijal kao opšte dobro.

Projekti iza kojih stoji MENSA imaju naučnu težinu i okrenuti su unapređenju kvaliteta života i prosperitetu šire zajednice. Aktivnosti podrazumijevaju i raznovrsna okupljanja, čiji je cilj da omoguće i unaprijede kontakte između članova i pruže prijatan ambijent za razmjenu ideja, sticanje novih saznanja iz naučnih i drugih oblasti, razvijanje timskog duha kroz sportska takmičenja ......

Cijena testiranja je 20KM, a za đake, studente i penzionere 15 KM. Testu ne mogu pristupiti mlađi od 17 godina.

Gost MENSA BiH na ovom testiranju biće dr. Ranko Rajović, član odbora direktora MENSA International, koji će pritom predstaviti i "MENSA sistem učenja", program kojim se od predškolskog uzrasta stimuliše intelektualni razvoj djeteta, a koji je već prihvaćen u 8 država Evrope.

Testovi koje koristi MENSA su standardni testovi inteligencije, koji se sastoje od tzv. progresivnih matrica. Riječ je o grafičkim zadacima koji ne zahtijevaju bilo kakvo predznanje. Osmišljeni su da ne favorizuju niti jedan pol, profesionalnu, rasnu, kulturnu, socijalnu ili bilo koju drugu orjentaciju.

Ova organizacija osnovana je još davne 1946. godine sa ciljem prepoznavanja i podsticanja inteligencije, istraživanja njene prirode, i stvaranja poticajnog intelektualnog i društvenog okruženja za svoje članove.

Širom svijeta ima oko 100.000 članova, u preko 100 zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

"Nadareni mladi ljudi su najveći potencijal jedne države. Ukoliko se njihovom obrazovanju posveti dovoljna pažnja i ako se pravilno usmjere i motivišu, oni mogu da daju izuzetne doprinose nauci i umjetnosti", poručili su iz MENSA-e.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE