• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlostavljali učenika i snimali telefonom

Policija u Derventi podnijela je izvještaj protiv trojice mladića koji su zlostavljali sedamneastogodišnjeg učenika i sve to snimali telefonom.

 Zlostavljali učenika i snimali telefonom Izvor: MONDO

Derventska policija podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju protiv V.S. (18), N.Đ. (18) i maloljetnog B.S. zbog sumnje da su zlostavljali i vršili nasilje nad jednim sedamnaestogodišnjim učenikom Srednje škole za radnička zanimanja.

Zlostavljanog učenika su snimali i mobilnim telefonom, koji iz straha nije odmah sve prijavio nadležnim institucijama.

Kako prenose mediji u BiH, radi se o učenicima Vlajku S. iz Gornjih Kalenderovaca, opština Derventa, Nenadu Đ.iz Gornje Barice, opština Brod i maloljetnom B.S.

Surovo zlostavljanje navodno je snimio Vlajko S., a u kojem B.S. i Nenad Đ. svog druga iz razreda S.N. tuku i nad njim izvode morbidne radnje.

Direktor srednje škole Slobodan Jamedžija prijavio je 17. novembra Policijskoj stanici u Derventi da se, prema njegovim saznanjima, 10. novembra u ovoj školi desila tuča.

"Neposredno pred početak četvrtog časa razredni starješina III-a razreda metalske struke Željko Budimir primijetio je krvavog učenika S.N. te mu je ponudio pomoć da ga odveze u Hitnu pomoć. Na pitanje šta mu se dogodilo, S. N. je kazao da se okliznuo i glavom udario o ormar. Tek 17. novembra pozvao me stric S.N. i prijavio nasilničko ponašanje B.S.", rekao je Jamedžija za federalne medije.

Direktor ističe da je istog dana o tome obavijestio policiju u Derventi, koja je došla u roku od deset minuta i preuzela slučaj. Sutradan, na sjednici Nastavničkog vijeća, ne znajući za snimke i ostale vinovnike slučaja, B.S. je izrečena kazna lošeg vladanja i mjera pred isključenje iz škole zbog nasilničkog ponašanja.

"Od svih sedamnaest učenika oduzeo sam mobitele i predao ih policiji. Samo jedan učenik nije imao mobilni telefon", kaže Jamedžija.

Okružno tužilaštvo Doboj početkom ove godine podnijelo je prijavu protiv Slobodana Jamedžije jer je dovoden u vezu sa organizovanom prostitucijom u Derventi.

Pripadnici Jedinice za posebne istrage MUP RS uhapsili su tada devet osoba i pretresli više motela, benzinskih pumpi i privatnih kuća u Derventi. Među uhapšenim i privođenim licima bilo je bogatih i uticajnih mještana Dervente i Prnjavora.

Prema saznanju pojedinih medija, Slobodan Jamedžija, direktor Stručne škole za radnička zanimanja u Derventi, nekada je radio kao pripadnik Policije RS.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE