• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presija na Srbe u institucijama BiH

Vasić: Intenzivna medijsko-politička presija na rukovodeće i odgovorne kadrove u institucijama BiH iz RS.

 Presija na Srbe u institucijama BiH Izvor: MONDO

Savez nezavisnih socijaldemokrata uputio je zahtjev da se u svim institucijama BiH gdje se ne odlučuje konsenzusom ili tripartitnim učešćem, striktno primjenjuje princip nacionalne rotacije, a u oblastima kao što je bezbjednost i pravosuđe odgovarajući nacionalni raspored.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je da "intenzivna medijsko-politička presija na rukovodeće i odgovorne kadrove u institucijama BiH iz RS predstavlja dio smišljenog i agresivnog pritiska na ovaj entitet."

Vasić u pisanoj izjavi medijima tvrdi se presijom želi izdejstvovati ostanak "mnogih bošnjačkih rukovodilaca na važnim mjestima i u drugom mandatu kao što su to Regulatorna agencija za telekomunikacije ili Uprava za indirektno oporezivanje".

Dalje navodi da je "nacionalno prebrojavanje koje se lansira iz Sarajeva samo pokušaj da se u javnosti i u međunarodnoj zajednici stvori utisak da 'Srbi drže sve u BiH' i da Bošnjaci moraju da dobiju više funkcija kako bi se nacionalni balans, navodno, popravio".

Vasić još smatra i da "nikakva kumulativna nacionalna analiza nikome ne daje pravo da zadrži drugi mandat za pripadnike istog naroda".

(agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE