• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjet ministara podijelio poslanike

Poslanici iz stranaka vladajuće šestorke u Skupštini BiH nisu raspravljali o inicijativi za glasanje o nepovjerenju Savjetu ministara BiH.

 Savjet ministara podijelio poslanike Izvor: MONDO

Poslanici iz stranaka vladajuće šestorke nisu učestvovali u raspravi Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o prijedlogu za razmatranje inicijative za glasanje o nepovjerenju Savjetu ministara BiH.

Kao razlog za svoj prijedlog Jerko Ivanković Lijanović iz Narodne stranke "Radom za boljitak"“, Hadži-Jovan Mitrovića iz DNS-a i Sefer Halilović iz BPS-a naveli su da Savjet ministara nije proveo programske ciljeve vladajuće šestorke, da nije provedena reforma javne uprave i Ustava.

Oni su istakli da raste deficit BiH, te da su u porastu nezaposlenost, siromaštvo i crno tržište.

"Posljednji je rok da Savjet ministara bude smijenjen i da se za naredne dvije godine izabere novi sastav", rekao je Ivanković, dodajući da, u suprotnom, poslanicima preostaje da svoje mandate stave na raspolaganje građanima koji su ih izabrali.

Poslanik DNZ-a Rifat Dolić istakao je da ima puno razloga za smjenu Savjeta ministara, ali je izrazio uvjerenje da parlament u ovom sastavu nema kapaciteta da ga smijeni.

Momčilo Novaković iz SDS-a rekao je da se vladajuće stranke, i kada ni o čemu drugom nisu sagalsne, slažu u tome da se ministri ne mogu smjenjivati, a zamjerke na rad Savjeta ministara uputili su i poslanici SDP-a BiH.

Raspravi o prijedlogu za razmatranje inicijative za glasanje o nepovjerenju Savjetu ministara BiH nije prisustvovao niko od članova Savjeta, koji je u to doba održavao svoju sjednicu, izuzev u jednom dijelu ministar bezbjednosti Tarik Sadović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE