• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđena podrška Savjetu ministara BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH večeras je u Sarajevu potvrdio svoju podršku aktuelnom sazivu Savjeta ministara BiH.

 Potvrđena podrška Savjetu ministara BiH Izvor: MONDO

Podršku Savjetu ministara dala su 23 poslanika, sedam poslanika opozicije bili su za smjenu ministara, a jedan poslanik je bio uzdržan.

Poslanici Jerko Ivanković Lijanović, Sefer Halilović i Hadži Jovan Mitrović tražili su da Predstavnički dom glasa o nepovjerenju Savjeta ministara zbog, kako su naveli, loših rezultata rada, rastućeg deficita, siromaštva i nezaposlenosti.

Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o programu zaštite svjedoka u BiH, razmatranom na prošloj sjednici Predstavničkog doma, odgođeno je, uz zaključak da se resorna ministarstva BiH i entiteta zaduže da se do sljedeće sjednice ovog doma dogovore o spornim pitanjima.

Ovim prijedlogom zakona, koji je u prvom čitanju bio usvojen preglasavanjem poslanika iz Republike Srpske, predviđa se obezbjeđivanje efikasnog sistema zaštite svjedoka u toku i nakon krivičnog postupka kako bi se svjedoku omogućilo slobodno i otvoreno svjedočenje u krivičnom postupku pred sudovima u BiH.

Prilikom razmatranja ovog zakonskog prijedloga poslanici iz Republike Srpske istakli da se radi o prenosu nadležnosti budući da je ovo pitanje riješeno entitetskim zakonima .

Poslanici nisu dali potrebnu podršku Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, takođe razmatranom na prošloj sjednici Predstavničkog doma, koji je predviđao davanje dodatna dva mjeseca za verifikaciju stare devizne štednje.

Večeras su prihvaćeni principi prijedloga zakona o vazduhoplovstvu BiH, zakona o Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi i zakona o fiskalnim kasama.

U prvom čitanju Predstavnički dom usvojio je i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Javnom RTV sistemu BiH, koje predviđa oslobađanje slijepih i slabovidnih lica plaćanja RTV takse.

Poslanici su uputili Kolegijumu na usaglašavanje zahtjev za razmatranje po skraćenom postupku Prijedloga zakona o državnoj imovini BiH, koji je predložila Stranka za BiH.

Predstavnički dom primio je k znanju Rezoluciju Evropskog parlamenta o BiH usvojenu 23. oktobra u Strazburu, uz zaključak da Savjet ministara dostavi plan provođenja obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, nakon čega bi poslanici trebalo da donesu svoj program rada u vezi sa ovim sporazumom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE