• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović: Silajdžić udaljava BiH od Evrope

Potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović smatra da lider Stranke za BiH Haris Silajdžić BiH udaljava od evropskog puta.

 Ahmetović: Silajdžić udaljava BiH od Evrope Izvor: MONDO

Partnerski odnosi Stranke za BiH i SDA odavno su poljuljani, a sporazum iz Pruda samo je produbio postojeće nesuglasice, smatra potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović i ističe da lider Stranke za BiH Haris Silajdžić BiH udaljava od evropskog puta.

On je istakao da Silajdžić samo opstruiše sporazum, koji su u Prudu potpisali lideri SNSD, HDZBiH i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Sulejman Tihić, te ukazao da posljednji u nizu takvih poteza lidera Stranke za BiH jeste Prijedlog zakona o državnoj imovini koji je predložio u parlamentu.

Ahmetović, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ocijenio je da Prijedlog zakona o državnoj imovini, koji je predložio Silajdžić nema nikakve šanse da dobije podršku poslanika.

"To se može tumačiti samo kao pokušaj diskreditacije dogovora iz Pruda", navodi Ahmetović za "Fokus".

On podsjeća i da je Stranka za BiH srušila ustavne amandmane 2004. godine, koji su BiH kao državi davali niz pogodnosti.

"Ništa od svega što je Silajdžić napravio ne vodi BiH ka Evropi. Naprotiv, samo je više udaljava od evropskog puta, što je indirektno potvrdio Savjet za provođenje mira, osuđujući u izvještaju Silajdžićevu retoriku", naglašava Ahmetović.

O tome da li će SDA ostati u koaliciji sa Strankom za BiH na nivou FBiH i BiH, Ahmetović kaže da je potrebno da se posloži mnogo kockica pa da se dobije odgovor na to pitanje.

"U svakom slučaju, o tome će raspravljati organi SDA, jer nismo samo mi bitni u toj priči, pa ni sva odgovornost nije na nama", kaže Ahmetović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE