• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH zvanično u Jadranskoj povelji

Crna Gora i BiH zvanično su postale dio Jadranske povelje, važne regionalne bezbjednosne inicijative.

 BiH zvanično u Jadranskoj povelji Izvor: MONDO

Prilog Ugovoru o Jadranskoj povelji kojim se Crna Gora obavezala na poštovanje principa Povelje i posvećenost regionalnoj saradnji u cilju napretka u evroatlantskim integracijama potpisao je ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen. Roćen je danas na marginama Ministarskog savjeta OEBS-a u Helsinkiju učestvovao na sastanku Jadranske povelje

Iz crnogorske Vlade saopšteno je da se ovim Crna Gora obavezala na poštovanje principa Povelje i posvećenost regionalnoj saradnji u cilju napretka u evroatlantskim integracijama.

On je čestitao BiH na prijemu, ocijenivši da će saradnja u ovom okviru pomoći ubrzanju integracije zemalja regiona u NATO i ostvarenju stabilnosti i bezbjednosti na zapadnom Balkanu.

Osim ministara inostranih poslova zemalja članica Povelje - Albanije, Hrvatske i Makedonije, sastanku su prisustvovali i pomoćnik državnog sekretara SAD Danijel Frid i ministri inistranih poslova zemalja članica Baltičke povelje.

Roćen je zahvalio članicama Povelje za podršku Crnoj Gori i naglasio da prijem u ovaj mehanizam predstavlja priznanje za napredak koji je za kratko vrijeme napravljen u unustrašnjim reformama i Partnerstvu za mir.

U cilju daljeg jačanja praktične saradnje i razmjene iskustva, u susret Samitu NATO-a u Francuskoj i Njemačkoj na proljeće, ministar inostranih poslova Letonije pozvao je sve članice Jadranske i Baltičke povelje na ministarski sastanak članica dvije Povelje, koji bi trebalo da bude održan krajem marta u Rigi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE