• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljeni prijateljski odnosi BiH i Grčke

BiH i Grčka oštro osudile napad na automobil diplomate BiH. Ipak, događaj nije poremetio prijateljske odnose dvije zemlje.

 Nastavljeni prijateljski odnosi BiH i Grčke Izvor: MONDO

Predstavnici Ambasade BiH u Atini i Ministarstva inostranih poslova Grčke izrazili su uvjerenje da posljednji akt u kojem je zapaljeno vozilo Ambasade BiH ni u kom smislu neće štetiti veoma dobrim i prijateljskim odnosima između BiH i Republike Grčke.

Ovo je medijima izjavio Zlatan Burzić, savjetnik u kabinetu ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja.

Prema novim informacijama o ovom događaju koje je naveo Burzić, tokom u noći između utorka i srijede zapaljeno je službeno vozilo Ambasade BiH u Atini 'volvo', koje je bilo parkirano na trotoaru u ulici Andrea Papandreou br. 85-87, ispred prostorija lokalne banke s videonadzorom.

"Načinjena je velika materijalna šteta, a brzom intervencijom nadležnih službi spriječeno je da vozilo potpuno izgori", kaže Burzić.

Odmah nakon saznanja o incidentu, Ambasada je u srijedu ujutro notom obavijestila Ministarstvo inostranih poslova Republike Grčke i zatražila asistenciju u pribavljanju policijskog zapisnika radi vođenja procedure za naknadu štete.

Kasnije tokom dana Ambasada BiH u Atini je Ministarstvu inostranih poslova Republike Grčke uputila drugu notu kojom je zahtijevana pojačana zaštita službenih prostorija i osoblja, osiguranje vozila za potrebe Ambasade do nabavke novog vozila i uklanjanje zapaljenog vozila s mjesta događaja.

(agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE