• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škrbić: Neću podnijeti ostavku!

Portparol Strukovnog sindikata doktora medicine RS smatra da je Škrbić donosio odluke na štetu ljekara. Ministar: To je Femićev lični stav!

 Škrbić: Neću podnijeti ostavku! Izvor: MONDO

Portparol Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Miodrag Femić izjavio je da ova sindikalna organizacija traži od ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Ranka Škrbića da podnese ostavku, jer smatra da je on donosio odluke na štetu ljekara i da više nemaju povjerenje u njegov rad.

"Na štetu ljekara su i zaključci Vlade RS da se svim radnicima u javnim preduzećima i institucijama, pa tako i onima u zdravstvu, koji imaju plate veće od 2.000 KM, s ciljem uštede i racionalizacije troškova plate smanje za deset odsto", rekao je Femić u četvrtak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ministar Škrbić izjavio je Srni da neće podnijeti ostavku jer zahtjev smatra individualnim Femićevim stavom.

"Ovaj zahtjev me začuđuje s obzirom da sam u srijedu na sjednici Narodne skupštine RS rekao da se ponosim činjenicom da smo početkom godine podizanjem plata u zdravstvu doktorima vratili potrebno dostojanstvo", rekao je Srni Škrbić, reagujući na Femićevu izjavu da Strukovni sindikat doktora medicine RS traži da ministar podnese ostavku zbog smanjenja plata ljekarima.

On je rekao je mu predsjednik skupštine Strukovnog sindikata doktora medicine Dragan Unčanin nakon konferencije za novinare Sindikata oštro demantovao ovaj zahtjev i da se on od njega ograđuje, te da ga smatra Femićevim ličnim stavom.

Škrbić odgovorno tvrdi da do smanjenja plata ljekarima neće doći.

Na konferenciji za novinare Strukovnog sindikata doktora medicine RS u četvrtak je, osim Unčanina i Femića, prisustvovala i član glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine RS Spomenka Janjić.

Zorislava Lukić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalne zaštite Doma zdravlja Banjaluka, najavila je u četvrtak da će radnici Doma zdravlja Banjaluka stupiti u štrajk ukoliko se za osam dana ne ispune njihovi zahtjevi.


"Tražimo da nam se isplati 50 odsto od plata koje nam nisu isplaćene, topli obrok i regres, da se vrati na snagu naš pojedinačni kolektivni ugovor koji je direktor Doma zdravlja Banjaluka Gordana Tešanović jednostrano prekinula, a uputili smo i hitan zahtjev osnivaču za hitnu realizaciju zaključaka sastanka koji smo održali 20. novembra", rekla je Lukićeva Srni.

Prema njenim riječima, direktor Doma zdravlja Banjaluka Gordana Tešanović umanjivala je plate svim zaposlenima u Domu zdravlja, a oktobarsku je umanjila za 20 odsto.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE