• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Župljaninov zahtjev upućen Robinsonu

Sudsko vijeće Haškog tribunala proslijedilo je predsjedniku Tribunala zahtjev Stojana Župljanina da mu se sudi zajedno sa Radovanom Karadžićem.

 Župljaninov zahtjev upućen Robinsonu Izvor: MONDO

Sudsko vijeće Haškog tribunala, koje vodi postupak protiv Stojana Župljanina, proslijedilo je danas predsjedniku Tribunala zahtjev optuženog da mu se sudi zajedno sa bivšim predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem.

U nalogu se navodi da vijeće nije nadležno za postupak koje se vodi protiv Karadžića, te da zato proslijeđuje zahtijev predsjedniku, koji je zadužen za koordinaciju svih vijeća.

Odbrana Stojana Župljanina predala je zahtjev za spajanje postupaka, navodeći da se optužnice u velikom broju preklapaju i da bi zajedničkim suđenjem bilo obezbijeđeno pravično suđenje Župljaninu.

Advokati su u obrazloženju naveli da bi dva istovremena suđenja o istim događajima značila da bi Župljaninova odbrana bila prinuđena da posveti značajan dio ograničenih sredstava za praćenje drugog suđenja sa svim pratećim dokazima”.

"Dva odvojena suđenja dovela bi odbranu u veoma nepovoljan položaj u odnosu na Tuzilaštvo, koje ima više resursa", navodi se u zahtjevu Župljaninovih branilaca.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE