• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo krije dokaze protiv Karadžića?

Radovan Karadžić vjeruje da tužilaštvo posjeduje izvjesnu dokumentaciju koju ne želi da objavi u skladu sa pravilima Haškog tribunala.

 Tužilaštvo krije dokaze protiv Karadžića? Izvor: MONDO

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić vjeruje da tužilaštvo posjeduje izvjesnu dokumentaciju koju ne želi da objavi u skladu sa pravilima Haškog tribunala, već da namjerava da njom manevriše tokom procesa i tako krši njegovo pravo na fer sudjenje, saopštio je danas Tribunal.

Karadžić je od sudskog veća zatražio da naloži tužilaštvu da obavjesti i njega i to vijeće da li posjeduje podatke, i u kom broju, koji prema pravilima Statuta Haškog tribunala ne treba da budu objelodanjeni.

Riječ je o podacima, odnosno dokumetaciji, do koje je tužilaštvo došlo na "povjerljiv način" i koja može da se koristi u postupku u svrhu pribavljanja drugih dokaza, a koja prema pravilima Tribunala ne može da objelodanjena bez pristanka osobe odnosno insitucije koja ih je predočila tužilaštvu.

Prema Statutu tribunala ti podaci se ne mogu koristiti kao dokaz u postupku bez prethodnog upoznavanja optuženog sa njima.

Istim zahtjevom nekadašnji lider bosanskih Srba traži da se tužilaštvo izjasni da li je pokrenulo postupak za dobijanje prava na neobjelodanjivanje takvih podataka.

Karadžić, koji je optužen za genocid i druga krivična djela ratnih zločina u BiH, uhapšen je 21. jula u Beogradu poslije 12 godina skrivanja, a 30. jula je izručen Trubunalu u Hagu.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE