• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivošević: Legitiman postupak Vlade RS

Milorad Ivošević smatra legitimnom odluku Vlade RS da podnese krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv više lica.

 Ivošević: Legitiman postupak Vlade RS Izvor: MONDO

Sudija Ustavnog suda Republike Srpske (RS) Milorad Ivošević smatra legitimnom odluku Vlade RS da podnese krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv više lica.

On je istakao da svako fizičko ili pravno lice, prema Krivičnom zakoniku i Zakonu o krivičnom postupku, može podnijeti krivičnu prijavu.

"Prijava Vlade RS je legitimna, jer je podnio nadležni organ protiv `iks` osoba i mislim da je nepotrebno da se o tome u javnosti diže bilo kakva gužva u smislu da je ovakav postupak nezakonit", ocijenio je Ivošević u četvrtak naveče gostujući u programu Radio-televizije RS.

Ivošević je rekao da će nadležni pravosudni organi utvrditi činjenično stanje, kao i dokaze koji su izneseni u krivičnoj prijavi i istakao da se nada da će biti donesne odgovarajuće odluke u tom slučaju.

"Mislim da je svaka prijava upozorenje da neko, možda, ne radi svoj posao kako treba", istakao je Ivošević.

Ivošević smatra alarmantom samo postojanje potreba da neko podnosi krivične prijave, zaključujući da je to već znak za uzbunu i da ljudi iz pravosuđa to moraju najozbiljnije da svate bez obzira da li postoji stepen krivične odgovornosti onih protiv kojih su one podnesene.

Predstavnicima Sipe je 26. novembra predata dokumentacija koja se odnosi na Administrativni centar Vlade u Banjaluci, po zahtjevu Tužilaštva BiH. Istog dana Vlada RS je uputila tužbu Tužilaštvu BiH protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana, tužilaca, jednog sudije i vd glavnog tužioca Tužilaštva Milorada Barašina, kao i pomoćnika direktora Sipe Dragana Lukača i ostalih lica koja se terete za udruživanje u zločinačku organizaciju protiv RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE