• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erakoviću 17 godina za ubistvo boksera

Jugoslav Eraković iz Bijeljine osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 18 godina zatvora zbog ubistva Slobodana Ilića 2002. godine u Bijeljini.

 Erakoviću 17 godina za ubistvo boksera Izvor: MONDO

Kaznu je izreklo Vijeće trojice posebnog odjeljenja banjalučkog Okružnog suda za organizovani i najteže oblike kriminala.

Predsjednik Vijeća Želimir Lepir naveo je u obrazloženju presude da je tokom glavnog pretresa Specijalno tužilaštvo Republike Srpske dokazalo motiv i izvelo sve potrebne dokaze da je Eraković, zajedno sa još jednim nepoznatim licem, ubio Ilića.

On je rekao da je, prema dokazima, ubistvo bilo organizovano i izvršeno iz bezobzirne osvete.

Erakoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude.

Slobodan Ilić je ubijen 25. juna 2002. godine s više hitaca iz vatrenog oružja pola časa poslije ponoći u centru Bijeljine. Ilić je radio kao izbacivač u bijeljinskoj diskoteci "Imperio" i bio je član Kik-boks kluba "Panteri" i dvostruki šampion RS u ful kontaktu. Kada je ubijen imao je 25 godina.

Jugoslav Eraković zvani Juca (34) uhapšen je u februaru ove godine u Bijeljini i od tada se nalazi u pritvoru.

Prema optužnici, Eraković je s još jednom nepoznatom osobom u noći 25. juna 2002. godine ubio Ilića na parkingu u blizinu kafe-bara "Aleksandar" u Bijeljini.

Istragom je utvrđeno da su se Eraković i njegov saučesnik tu veče dovezli automobilom "džeta", lažnih registracija na parking u blizini kafića na kojem su zatekli Ilića i ispalili u njega više metaka iz automatskog pištolja "škorpion".

U optužnici se navodi da su Eraković i njegov saučesnik bili maskirani fantomkama, te da su ubistvo detaljno isplanirali.

Eraković je do sada u više navrata hapšen, a njegovo ime se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom čiji je vođa Đorđe Ždrale (41) iz Sarajeva. Bio je u bliskim odnosima s Vladimirom - Vlatkom Mačarem, koji je ubijen u februaru ove godine u eksploziji auto-bombe u Palama, i Borisom Govedaricom, ubijenim 2007. godine u Istočnom Sarajevu.

Osim za Ždralinu grupu, Eraković se vezuje i za druge kriminalne grupe u BiH i Srbiji.

(Srna, foto: Nezavisne novine)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE