• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski jezik "u sefu" Ministarstva finansija

Posjetioci internet stranice Ministarstva finansija i trezora BiH sadržaj ne mogu pročitati na srpskom jeziku, nego samo na bosanskom i hrvatskom.

 Srpski jezik "u sefu" Ministarstva finansija Izvor: MONDO

Riječ je o čisto tehničkom problemu, bez ikakve zle namjere ili političke pozadine, rekla je savjetnik za odnose s javnošću u ovom ministarstvu Ljerka Bojić.

Ona je navele da je to potpuno nova internet stranica, za koju je prvo urađena bosanska varijanta sajta, a hrvatska je dostupna od prije desetak dana.

"Do sada smo uspjeli da podignemo sistem na bosanskom i hrvatskom jeziku, a srpski će biti dostupan u narednih petnaestak dana", rekla je Bojićeva za "Fokus".

Prema njenim riječima, veoma mala ekipa ljudi gotovo danonoćno prevodi dokumente i ostale sadržaje na sva tri jezika konstitutivnih naroda i još na engleski, a ovih dana ubrzano se radi na srpskoj verziji, jer je ona i složenija od druge dvije zbog ćiriličnog pisma.

List piše da se mnogi s pravom pitaju zbog čega srpski jezik nije prvo postavljen, a zatim preostala dva i ističu da je i ovaj slučaj pokazatelj koliko su Srbi zapostavljeni i diskriminisani na nivou BiH. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE